Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Επιστολη του Νίκου Στεφανίδη για το "Πάρκο των λαών"

Προς
Τον κύριο
1) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα
2) Δήμαρχο Μαραθώνα
3) Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Ν. Μάκρης

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση προς το Δ.Σ. και λήψη απόφασης περί
ανάθεσης εργασίας δημιουργίας φακέλου μελέτης σκοπιμότητας για δημιουργία “Πάρκου Λαών Μεσογείου”,  στο χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης και προετοιμασία φακέλου για χρηματοδότηση».

Παρακαλώ όπως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα φέρεται σαν θέμα ημερήσιας διάταξης το  θέμα :
«Ενημέρωση προς το Δ.Σ. και λήψη απόφασης περί ανάθεσης εργασίας δημιουργίας φακέλου μελέτης σκοπιμότητας για δημιουργία “Πάρκου Λαών Μεσογείου”, στο χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης και προετοιμασία φακέλου για χρηματοδότηση».
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε  ότι το παραπάνω θέμα συζητήθηκε τόσο βιαστικά  στην Οικονομική Επιτροπή και δεν έγινε καμία συζήτηση προηγουμένως  όπως ο νόμος ορίζει στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα θεωρεί ότι το παραπάνω θέμα μεθοδεύεται από μέρους της πλειοψηφίας όπως το «Τσιμεντονήσι».
Στην ουσία με την προώθηση τέτοιων έργων γίνεται προσπάθεια να περάσουν στα χέρια ιδιωτικών εταιρειών χιλιάδες στρέμματα  Δημοτικής και Δημόσιας Γης καθώς και θάλασσας.
Ουσιαστικά είναι μια νέα παραλλαγή της «ανάπτυξης του Παραλιακού Μετώπου» που προωθούσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στην συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Πάει να περάσει τμηματικά, με τη μέθοδο “του σαλαμιού” με στόχο να υπάρχουν μικρότερες αντιδράσεις στο γενικό ξεπούλημα που μας έχει επιβάλει το Δ.Ν.Τ., η Ε. Ε. και  η κυβέρνηση με τη συνεργασία των εκπροσώπων της στην Τοπική Διοίκηση. 
Η εισήγηση κατά την άποψη μας πρέπει να γίνει από την Οικονομική Επιτροπή και τον κύριο Δήμαρχο και απαιτείται να ενημερωθεί τόσο το ΔΣ του Δήμου μας όσο και οι κάτοικοι της περιοχής.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
      ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ