Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

«”Το Τσιμεντονήσι” και το “Παραλιακό Μέτωπο” έρχονται από το παράθυρο»

Συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαραθώνα και αποφασίστηκε ομόφωνα από τις παρατάξεις του κυρίου Λοϊζου και του κυρίου Τζιλάβη το θέμα: …. «Πάρκο των
Λαών Μεσογείων»… που αφορά και το  χώρο της πρώην Αμερικάνικης  Βάσης.
Το παραπάνω θέμα έπρεπε με βάση το νόμο να συζητηθεί ολοκληρωμένα στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης, στη συνέχεια στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα πιστεύει ότι η συμμετοχή και ενημέρωση των Μαζικών Φορέων θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Οι παρατάξεις του Ευρώ- μονόδρομου, που ευαγγελίζονται την «διαβούλευση και το άνοιγμα στην κοινωνία» στην πραγματικότητα προσπάθησαν να περάσουν εν κρυπτώ ένα τόσο μεγάλο ζήτημα.
Η τακτική των δύο παρατάξεων, αλλά και άλλων παραγόντων που προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των επαγγελματιών και του κόσμου της περιοχής  μας  για  τα  «καλά»  που θα έφερνε το “Τσιμεντονήσι” και το “Παραλιακό Μέτωπο” επαναλαμβάνεται με τη μέθοδο του σαλαμιού για μία ακόμα φορά με το “Πάρκο των Λαών”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κύριος Δήμαρχος σε ερώτημα εκτός ημερησίας διατάξεως του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα, Νίκου Στεφανίδη, για το τι πρόκειται  να γίνει στο χώρο της Βάσης της Νέας Μάκρης προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες μας, αποφεύγοντας να πει ολοκληρωμένα:
Τι σχεδιάζεται, από ποιους, σε όφελος ποιών και για εξυπηρέτηση ποιών συμφερόντων γίνεται αυτή η ενέργεια;

Σήμερα με τον «Καλλικράτη» που συμφώνησαν ή ανέχθηκαν την προώθηση του οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που προώθησαν χέρι χέρι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ, σε συνδυασμό με το νόμο για τα Fast  Track  πάνε να χρησιμοποιήσουν την Τοπική Διοίκηση σαν όχημα για το ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα ήδη ζήτησε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με το παραπάνω θέμα και ΚΑΛΕΙ:
Τους Εργαζόμενους της περιοχής, τους Αγρότες, τους Επαγγελματίες Βιοτέχνες, Εμπόρους,  τους Νέους και τις Νέες  του Νέου Δήμου Μαραθώνα σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ώστε και η περιοχή μας να μην αναπτυχθεί με βάση τους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κυβέρνησης, των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, για να γίνει ένας ακόμη χώρος κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Να αγωνιστούν για έναν άλλο τύπο ανάπτυξης της περιοχής μας:
Για ελεύθερες παραλίες, αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα, με Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια - παιδεία- άθληση από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.
Για μέτρα που πρέπει να παρθούν για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους Εργαζόμενους. Μέτρα ενίσχυσης των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, των Αγροτών και των Νέων.
«ΠΑΡΚΟ ΛΑΩΝ» ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΙΩΝ;
Όχι στα σχέδια για ξεπούλημα της Δημόσιας και
Δημοτικής Περιουσίας
στο Δήμο Μαραθώνα