Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ερώτηση του ΚΚΕστην βουλή για το 1ο ΔημοτικόΣχολείο Νέας Μάκρης

  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς  τους Υπουργούς Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων



Θέμα: Να ολοκληρωθεί από τον ΟΣΚ η ανάπλαση του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.


Μετά το σεισμό της Πάρνηθας του 1999 στο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης υπέστη ζημιές.
Μετά από δέκα χρόνια αποφασίστηκε να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.
Στις 3/7/2009 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Νέας Μάκρης και του ΟΣΚ για το έργο «Αναπλάσεις κτιρίων Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης και ενίσχυση φέροντος οργανισμού πρόσθιου κτιρίου».
Με βάση τη σύμβαση  οι εργασίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί με την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου 2010-2011.
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αποδώσεις σε χώρους που θυμίζουν φυλακές.
Είναι προκλητικότατο η κυβέρνηση να προπαγανδίζει την «κοσμογονία» που θα επιφέρει το λεγόμενο «νέο σχολείο», στην πραγματικότητα το «νέο σχολείο της αγοράς» και μέχρι σήμερα να μην έχει φτιάξει σχολικό κτίριο που να καλύπτει στοιχειωδώς τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών της περιοχής.
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει ανάμεσα στους γονείς οι οποίοι με γενικές συνελεύσεις, παραστάσεις, ανακοινώσεις προς τους αρμόδιους εκφράζουν την ανησυχία τους. Επίσης και οι  κάτοικοι της περιοχής  βλέπουν ουσιαστικά ένα κουφάρι να υπάρχει στο πιο κεντρικό σημείο της Νέας Μάκρης με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί τόσο στα παιδιά του σχολείου όσο και στους διερχόμενους από τον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης λόγω της διακοπής των εργασιών και της ύπαρξης του εργοταξίου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ. Υπουργοί:
α) Εάν από την περίοδο 2003-2004 και μετά έχουν δοθεί χρήματα, και από ποιες πηγές, για το συγκεκριμένο σχολείο για μελέτες, κατασκευές, κλπ.;
β) Σε ποια φάση βρίσκονται οι εργασίες της ανάπλασης των κτιρίων του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, καθώς και τι χρήματα έχουν δοθεί μέχρι τώρα από τον προϋπολογισμό των 950.000 Ευρώ.
γ) πότε υπολογίζετε να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης.



Οι βουλευτές      
Γιάννης Γκιόκας

Γιάννης Πρωτούλης