Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» - Ψήφο στο ΚΚΕ!

Ο πάτος δεν έχει πάτο.
Απόδειξη; Δε φτάνει που μας ζητούν να τους «δοξάσουμε», δεν αρκεί που μας καλούν να τους ψηφίσουμε, οι ίδιοι που γύρισαν το βιοτικό επίπεδο του λαού στο Μεσοπόλεμο, τώρα έχουν το θράσος να
μας... απειλούν κιόλας!
«Αν δεν μας αφήσετε να σας σώσουμε - μας λένε - τότε κι εμείς θα σας τιμωρήσουμε»!

Και πώς θα μας τιμωρήσουν;
Ιδού: Θα σας βάλουμε - μας λένε - να ξαναψηφίσετε ώσπου να... μας ψηφίσετε! Πάλι καλά που δε μας είπαν ότι θα κάνουν εκλογές κάθε βδομάδα μέχρι να βγάλει η κάλπη το «σωστό»! Εκεί έφτασε η δημοκρατία τους - τόσο δημοκρατική που είναι: Να εκτοξεύει τις εκλογές σαν «απειλή»!
***
Τι θα κάνουν; Πού το πάνε;
Το τι θα κάνουν είναι πρόδηλο: Μπροστά σε αυτά που έρχονται, τα μέτρα που μέχρι τώρα έχουν επιβάλει θα είναι «πταίσμα»! Αν μέχρι τώρα προκάλεσαν θύελλα, αυτό που φέρνουν από τις 15 Νοέμβρη είναι τυφώνας και τσουνάμι μαζί!
*
Εκεί το πάνε και ως εκ τούτου αναζητούν το «πώς». Αναζητούν, δηλαδή, τρόπους «νομιμοποίησης» του «πογκρόμ» που έχουν προαποφασίσει. Με άλλα λόγια, ο εκβιασμός περί βουλευτικών εκλογών ισοδυναμεί ουσιαστικά με την εξής τακτική από μεριάς της πλουτοκρατίας:
Είτε το ΠΑΣΟΚ θα παίξει το ρόλο του και θα ολοκληρώσει την αποστολή του, δουλεύοντας από θέσεις αυτοδύναμης κυβερνητικής ευθύνης για λογαριασμό όλου του αστικού πολιτικού συστήματος,
ή εφόσον δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τη «δουλειά», τότε, τηρώντας όλους τους κοινοβουλευτικούς τύπους της αστικής «νομιμότητας», θα κληθούν κατόπιν εκλογών όλα τα συστημικά κόμματα και οι πρόθυμες «εφεδρείες» - προσωπικότητες, με επικεφαλής είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε τη ΝΔ ή και τους δύο μαζί, να αναλάβουν ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στο πλαίσιο ενός «οικουμενικού τύπου» εξανδραποδισμού του λαού!
*
Εκεί οδηγείται η πολιτική κατάσταση.
Και το ερώτημα είναι: Θα τους φρενάρουμε; Θα τους σταματήσουμε; Θα τους ακυρώσουμε τα σχέδια; Θα τους κάνουμε να χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους; Θα αποσπάσουμε το χαρτί της «νόμιμης, ηθικής και... δημοκρατικής» λεηλασίας μας από όσους έχουν ήδη θέσει υποψηφιότητα για τις καρέκλες και τα διακομματικά τραπεζώματα των εκκολαπτόμενων σχημάτων της «εθνικής σωτηρίας» μας;
Ο μόνος τρόπος είναι να τους τρομοκρατήσουμε! Ο μόνος τρόπος είναι να αντεπιτεθούμε και να τους σαρώσουμε! Κι αυτός είναι ένας αγώνας μαζικός, οργανωμένος, περιφρουρημένος κι ανυποχώρητος.
Μάχη αυτού του αγώνα, που το αποτέλεσμα και η διάρκειά του θα κριθεί από το αν ο λαός πιστέψει και επενδύσει στη δύναμή του, μάχη σημαντική, μάχη που αν κερδηθεί θα ενισχύσει τη διάταξη των λαϊκών δυνάμεων απέναντι στις επόμενες κινήσεις της ολιγαρχίας, είναι αυτή που δίνεται αύριο.
Και στην αυριανή μάχη ο λαός δεν πρέπει να χαραμίσει το δικό του «όπλο»:
Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» - Ψήφο στο ΚΚΕ!