Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

"Υποδεχόμαστε" την τρόικα,την δευτέρα 15/11/2010 στο Σύνταγμα

Μαζί με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διαδίδεται σε κάθε εργατογειτονιά το κάλεσμα του ΚΚΕ στο λαό, να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Κόμμα στην Αθήνα, στις 15 του Νοέμβρη, μέρα που φτάνει στην Ελλάδα το κλιμάκιο της τρόικας για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση. Η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα.
Από την επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ξένους συμμάχους της στον πόλεμο που κήρυξε ενάντια στο λαό, θα οριστικοποιήσει το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που θα επιβάλει μέσα στο 2011, προκειμένου να εκταμιεύσει την τρίτη δόση του δανείου, στα τέλη του ίδιου μήνα.
Συλλαλητήριο στις 15 Νοέμβρη διοργανώνει και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ. Στο κάλεσμά της, η ΚΟΘ σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να διατρανώσει ότι δεν έχουμε υποχρέωση να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε εκλογικά αποτελέσματα, να δείξουμε ότι υπάρχει και η Ελλάδα στην οποία μιλούν οι εργαζόμενοι. Είναι εγγύηση ο οργανωμένος λαός, που παλεύει στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στους δρόμους, που απεργεί και που, βεβαίως, αλλάζει και συσχετισμούς».
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, κρίσιμο ζήτημα παραμένει ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Να κάνει θαρραλέα βήματα στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, στη μαζικοποίηση των ταξικών συνδικάτων και των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των ΕΒΕ και των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών. Οι μάχες που έρχονται είναι σύνθετες και απαιτητικές.
Από αυτή την άποψη, η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Κόμματος στις 15 του Νοέμβρη θα δώσει ώθηση στη οργάνωση της πάλης, θα στείλει μήνυμα στα αντιλαϊκά επιτελεία εντός και εκτός Ελλάδας που θέλουν το λαό γονατισμένο. Το κλιμάκιο ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, που καταφτάνει στην Αθήνα την επομένη της δεύτερης Κυριακής των εκλογών για την τοπική διοίκηση, θα οριστικοποιήσει μαζί με την κυβέρνηση το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που θέλουν να φορτώσουν στην πλάτη του λαού μέσα στο 2011.
Γι' αυτό και η 15η του Νοέμβρη, είναι μια μέρα που δεν μπορεί να περάσει έτσι. Κυβέρνηση και τρόικα πρέπει να δουν το λαό στους δρόμους. Να βγει στο προσκήνιο η Ελλάδα, στην οποία μιλούν οι εργαζόμενοι. Η άλλη Ελλάδα, την οποία η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να τη βάλουν στο γύψο