Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μία η επιλογή: «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Μία η επιλογή αύριο: «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού! Για να είναι η επόμενη μέρα για τους ανθρώπους του μόχθου μια καλύτερη μέρα, με ευνοϊκότερο υπέρ τους το συσχετισμό δύναμης. Μπροστά στις μάχες
που έρχονται, η αυριανή αναμέτρηση θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό αν ο λαός θα τις δώσει από καλύτερη θέση, με ενισχυμένη την αισιοδοξία, την ελπίδα και την προοπτική. Με συμμάχους τους εκλεγμένους στα όργανα της τοπικής διοίκησης και όχι αντιπάλους και απέναντί του.



Αύριο στο παραβάν καθένας προσέρχεται μόνος, με τη συνείδησή του και το φορτίο των προβλημάτων του. Χρέος απέναντι στον εαυτό του και στα παιδιά του να μη δώσει με την ψήφο του «πράσινο φως» για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, να μην επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., στην ΕΕ και το ΔΝΤ να θριαμβολογούν την επομένη. Χρέος του να προσπεράσει τα αναχώματα και να εμπιστευτεί την ψήφο του στη μόνη δύναμη που μπορεί γνήσια να εκφράσει όσα αυτή πρεσβεύει, να τα μετουσιώσει σε δύναμη αγώνα. Στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Για τη συνέπεια λόγων και δράσης πάντα στο πλάι του λαού. Για εκλεγμένους αγωνιστές που θα διεκδικούν όσα προστάζουν οι λαϊκές ανάγκες, που θα απειθαρχούν και δε θα συναινούν στις αντιλαϊκές επιταγές του «Καλλικράτη», του «μνημονίου», συνολικά της πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για να αποτελέσει αυτή η ψήφος ανάχωμα στα χειρότερα που έρχονται και συγχρόνως ευνοϊκό μετερίζι για ανάπτυξη της πάλης.

Αύριο μπορούν να κριθούν πολλά. Οι εκλογές είναι μία απ' τις πολλές μάχες που πρέπει να δώσει ο λαός, οργανωμένος, συσπειρωμένος, ενιαία μέσα από το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Ας μην έχει αμφιβολία ο λαός, απ' όλες τις δυνάμεις που διεκδικούν την ψήφο του, μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που και την επόμενη μέρα θα είναι στο πλάι του, να μάχεται για τα συμφέροντά του. Είναι στο χέρι του να το εφοδιάσει με περισσότερη δύναμη. Είναι καθήκον του και στην κάλπη, αλλά και μετά απ' αυτήν να κάνει βήματα συνάντησης μαζί του. Στο συνδικάτο, στους φορείς που μπορεί και πρέπει να δραστηριοποιηθεί, να ανατρέψει το συσχετισμό δυνάμεων, να φέρει τα πάνω - κάτω στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά και στο χωριό, στη σχολή.

Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι εναντίον του λαού, στα χειρότερα που ετοιμάζουν σε βάρος του, ο λαός πρέπει να αντιτάξει όλες του τις δυνάμεις και να περάσει στην αντεπίθεση. Αύριο το όπλο του είναι η ψήφος. Μεθαύριο, όπλο του θα είναι ο αγώνας. Το ΚΚΕ θα είναι εκεί. Πάντα έτοιμο για τις μάχες. Και με την αισιοδοξία ότι ο λαός και θα τις δώσει και θα τις κερδίσει.