Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

«Βρωμιές»

Χτες ήταν η μέρα που ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι «ανώνυμος» (!) κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε στο «Ρόιτερς» ότι μετά το β' γύρο των εκλογών έρχεται «τσουνάμι» κατά του λαού, με πρόσχημα για μια ακόμα φορά ότι είναι μεγάλο το... έλλειμμα.

Χτες ήταν η μέρα που ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να ενημερωθεί ότι ο Παπακωνσταντίνου ομολόγησε πως είναι προαποφασισμένη η νέα αντιλαϊκή θύελλα, προαναγγέλλοντας πραγματική σφαγή στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα.
Χτες ήταν η μέρα που ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να πληροφορηθεί ότι ο Πεταλωτής αρνήθηκε να διαψεύσει την κυβερνητική πρόθεση για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Χτες ήταν η μέρα που ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να μάθει ότι τη νέα λεηλασία των μισθών και των συντάξεων, μέσα από τα νέα μέτρα που ανήγγειλε ο Γιούνκερ και που περιλαμβάνουν αυξήσεις σε ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης κλπ., έχουν αρχίσει ήδη να την επεξεργάζονται τα κυβερνητικά επιτελεία.
*
Κι όμως, χτες, τη στιγμή που επιβεβαιώνονταν πλήρως οι τοποθετήσεις και οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το «τι έρχεται» μετά τις εκλογές,
τη στιγμή που επικυρωνόταν πανηγυρικά η θέση του ΚΚΕ πως κάθε ψήφος που πάει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα αξιοποιηθεί από την επομένη κιόλας της κάλπης ως «επιβράβευση» του αντιλαϊκού οργίου που ετοιμάζουν,
η εφημερίδα «Τα Νέα» θεώρησε σκόπιμο να αναμασήσει τα περί «βρώμικου '89» και να αναπαραγάγει την προβοκάτσια περί «ανίερων συμμαχιών»!
Γιατί την έκαναν αυτή τη «βρωμιά» τα «Νέα»;
Μα επειδή, ακριβώς, το ΚΚΕ δε γίνεται (και δε θα γίνει ποτέ) δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ σε μια πολιτική που εξανδραποδίζει το λαό και διαλύει τον τόπο!
Και πότε την έκαναν;
Τη στιγμή ακριβώς, που αυτός ο εξανδραποδισμός και αυτή η διάλυση ομολογούνται περίτρανα (!), από το «Ρόιτερς» μέχρι το Γιουρογκρούπ και από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι το Μαξίμου!