Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Περιφέρεια Αττικής:Αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας και προοπτικής,

η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως.
"Στις 7 Νοέμβρη, οι συνένοχοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αισθανθούν οι χαμένοι των εκλογών."
Προσκλητήριο αγώνα, ελπίδας και προοπτικής απηύθυνε σε όλο το λαό του Λεκανοπεδίου το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» από το Πεδίον του Αρεως χτες βράδυ, από τη μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τους Θανάση Παφίλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής και Νίκο Σοφιανό, υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας.
Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, άνθρωποι του μόχθου, κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της Αττικής, συναντήθηκαν στο Πεδίον του Αρεως σε μια κορυφαία στιγμή της μάχης που δίχως αναπαμό δίνουν εδώ και μήνες για την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μια μάχη που συνεχίζεται πιο ορμητικά ως και την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, ως και την Κυριακή του δεύτερου γύρου και τη Δευτέρα 15 του μήνα, ημερομηνία για την οποία ανανέωσαν το ραντεβού τους για να «υποδεχτούν» την τρόικα στην Αθήνα, όπως ακριβώς της αρμόζει, με ένα μεγαλειώδες λαϊκό συλλαλητήριο. Για να διαμηνύσουν στην κυβέρνηση, στους ντόπιους και ξένους συμμάχους της ότι ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι, δεν συναινεί στην πολιτική σφαγιασμού των δικαιωμάτων του, χαράζει ρότα για την ανατροπή της.
Συντάραξαν το κέντρο της Αθήνας με τα συνθήματά τους: «ΚΚΕ ισχυρό - Η ελπίδα είναι εδώ», «Φωνή, οργή, δύναμη λαού - "Λαϊκή Συσπείρωση" ψηφίζουμε παντού». Συνθήματα που ηχούσαν από νωρίς στους χώρους των προσυγκεντρώσεων. Από την Ομόνοια, όπου ήταν το ραντεβού των εργατών του Πειραιά, της Ζώνης, των ναυτεργατών, αλλά και της Αττικής. Από την πλατεία Βάθης, όπου προσυγκεντρώθηκαν οι εργατοϋπάλληλοι της Αθήνας. Από τα Προπύλαια, όπου βρέθηκε η σπουδάζουσα νεολαία. Το μαζικό γεμάτο παλμό μπλοκ της έδωσε τον τόνο, μεταγγίζοντας ορμή και δυναμισμό σε ολόκληρη τη συγκέντρωση. Ακόμα, από το Μοναστηράκι και το Σύνταγμα, το σταθμό Λαρίσης, την πλατεία Αττικής, την Αλεξάνδρας όπου ήταν το ραντεβού των κατοίκων συνοικιών της Αθήνας.