Σάββατο 25 Απριλίου 2015

O.T.A Δελτίο τύπου ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Η διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με διοικητικά συμβούλια σωματείων των δήμων προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 23-4-2015 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Νίκο Βούτση, παρών στη κουβέντα ήταν και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου κύριος Πουλάκης. Στη συνάντηση απαιτήσαμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επί της ουσίας δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές.

Από τη μεριά μας ξεκαθαρίσαμε ότι τα διαθέσιμα των δήμων προορίζονται για άμεσες λειτουργικές ανάγκες τους, όπως είναι η λειτουργία των παιδικών σταθμών και γενικά των κοινωνικών δομών, τις λειτουργίες των δήμων αλλά και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Δηλώσαμε ότι τα χρήματα ανήκουν στους εργαζόμενους και τους δημότες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να πληρωθούν οι δόσεις, δηλαδή οι διεθνής τοκογλύφοι όπως έλεγε σε όλη τη προεκλογική περίοδο.

Δηλώσαμε την αντίθεση μας και στις θέσεις της ΚΕΔΕ όπου επί της ουσίας με τη χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τα δίπλωσε μιλώντας για «διαλόγους» και για εθνικά συμφέροντα.

Από τη μεριά του δήλωσε ότι δεν θα κάνει πίσω γιατί θέλει να έχει ρευστότητα για την διαπράγμάτευση. Επίσης δήλωσε ότι σήμερα και μέχρι τον Ιούνιο δεν είναι ρεαλιστικό να αλλάξει πολιτική, δηλαδή για ακόμα μια φορά προσπάθησε να σπείρει αυταπάτες.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν και τη νέα ληστεία που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Να δηλώσουν απειθαρχία και ανυπακοή στις απαιτήσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να μην εφαρμοσθεί σε κανέναν δήμο η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που επί της ουσίας δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων προκειμένου να πληρώσει τους δανειστές.



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ !!