Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ 29/12/2014 9,30 ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε


Η συνεχιζόμενη τρομοκρατία που ασκείται από τη συγκυβέρνηση Χριστουγεννιάτικα, για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων και συγκεκριμένα με το ανελέητο κυνήγι του ΚΕΑΟ και τα χιλιάδες νέα ειδοποιητήρια που στέλνει , δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Για το λόγο αυτό σας στέλνουμε, κείμενο του Συλλόγου Α΄ Αθήνας, που παίρνει πρωτοβουλία για μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 9.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ ( Ακαδημίας 22)

Η ανακοίνωση αυτή που σας στέλνουμε δεν είναι για μοίρασμα. Είναι βοήθημα, ώστε ο κάθε Σύλλογος, το κάθε Σωματείο , η κάθε Ένωση να κάνει δική του προσπάθεια, βγάζοντας ανακοίνωση που θα αξιοποιηθεί, καλώντας τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας.
Στόχος μας, θα πρέπει να είναι, να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερους Συναδέλφους, που έχουν λάβει τα εκβιαστικά σημειώματα, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ, όπου και θα κατατεθούν ομαδικά οι ενστάσεις.

Συνάδελφοι,
Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια εξόντωσης μέσω του ΚΕΑΟ, αλλά αυτό απαιτεί ετοιμότητα στη στάση μας όταν λάβουμε ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ από το ΚΕΑΟ καθώς και πρωτοβουλίες όπως αυτή του Συλλόγου Α΄Αθήνας, Αγωνιστικής αλληλεγγύης που θα θωρακίζουν τους πιο αδύναμους, και προπάντων προετοιμασία και μαζικότητα στις όποιες πρωτοβουλίες πάρει το κάθε Σωματείο, Ένωση.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ


ΚΑΛΕΣΜΑ
Δίνουμε το παρών Δευτέρα 29-12-2014 - 9:30π.μ. στον ΟΑΕΕ, Ακαδημίας 22
Συνάδελφε/α,
Ενώ κυβέρνηση και μείζονα αντιπολίτευση κονταροχτυπιούνται για την εκλογή προέδρου, η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και η εφαρμογή των νομοθετημένων αναδιαρθρωτικών μέτρων συνεχίζει να φορτώνει βάρη ασήκωτα στον μικρό αυτοαπασχολούμενο οδηγώντας τον στον καιάδα.
Νέες φουρνιές «ραβασάκια» του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΑΟ), με εκβιαστικές απειλές έφθασαν σε συναδέλφους, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Οι ρυθμίσεις και ο αριθμός δόσεων που πρόσφατα νομοθέτησαν δεν μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο αριθμό αυτοαπασχολούμενων, ακριβώς γιατί οι εισφορές είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες των δυνατοτήτων των περισσοτέρων. Η ρύθμιση απαιτεί την κάλυψη των τρεχουσών εισφορών, συν το ποσό της όποιας δόσης. Όταν ο αυτοαπασχολούμενος δεν μπορεί να καλύψει την τρέχουσα εισφορά, πώς να καλύψει και το επιπλέον πόσο της δόσης; Είναι βέβαιο ότι ακόμη και εάν καταφέρει να κάνει τη ρύθμιση, πολύ γρήγορα θα αναγκαστεί να την εγκαταλείψει αφού οι δυνατότητες του είναι συγκεκριμένες λόγω της κατάστασης που έχουμε περιέλθει όλοι μας εξαιτίας της πολύχρονης οικονομικής κρίσης.
Συνάδελφε/α
Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν όλα αυτά που μας πνίγουν, είναι η οργανωμένη μαζική παρέμβαση με το σωματείο μας. Σε καλούμε να ορθώσεις το ανάστημά σου, έχουμε τη δύναμη. Αρκεί να βρεθούμε στον ίδιο δρόμο με το αγωνιστικό λαϊκό κίνημα.
Την Δευτέρα 29-12-2014 τις 9:30 το πρωί, συμπαραστεκόμενοι σε όσους έχουν λάβει «ραβασάκια» του ΚΕΑΟ και καταθέτοντας τις σχετικές ενστάσεις, να απαιτήσουμε:
  • Να σταματήσουν άμεσα τα εκβιαστικά σημειώματα από το ΚΕΑΟ.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3 Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
  • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000 €