Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Καταστηματάρχες,μικροί έμποροι:«Ως εδώ και μη παρέκει»

«Δεν ήταν κακός επαγγελματίας."










































«Ως εδώ και μη παρέκει», δηλώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) σε ανακοίνωσή της για τη ρύθμιση της περαίωσης. Μεταξύ άλλων σημειώνει:«Αποτελεί εμπαιγμό
και χρειάζεται απύθμενο θράσος το οποίο διαθέτουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και όσα ακολουθούν την πολιτική
της ΕΕ, όταν λένε ότι κάνουν περαίωση για τελευταία φορά, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Το ίδιο έχουν πει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Με την περαίωση η κυβέρνηση, από τη μια χαρατσώνει τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο έως και 25εκατομμύρια ευρώ να φοροδιαφεύγουν πληρώνοντας λίγα ψίχουλα ως αντίτιμο.
Η περαίωση έρχεται σε μια περίοδο όπου μαζικά κλείνουν τα μικρομάγαζα και η συντριπτική πλειοψηφία από αυτά ασφυκτιά εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Μεγάλες ευθύνες για αυτή την πολιτική έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ που συμφωνούν και την υποστηρίζουν γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Η Ομοσπονδία μας, συμφωνώντας με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ, καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να απειθαρχήσουν και να πουν: Ως εδώ και μη παρέκει!!!
Διεκδικούμε την κατάργηση της περαίωσης και:
  • Κάθε μικροεπιχείρηση να φορολογείται ανάλογα με τα έσοδα και έξοδά της, όπως αυτά προκύπτουν από τα λογιστικά βιβλία και τα παραστατικά στοιχεία, που αποτελούν τη μοναδική πηγή προσδιορισμού των κερδών της. Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων.
  • Κλείσιμο των χρήσεων λίγους μήνες μετά την κατάθεση των δηλώσεων στην εφορία. Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των ανέλεγκτων χρήσεων.
  • Κατάργηση του 20% για τις προσωπικές εταιρείες.
  • Κατάργηση του βιβλίου απογραφής μέχρι 200.000 ευρώ.
  • Φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και ΑΕ στο 45%.
  • Τα κέρδη των συνεταιρισμών να μη φορολογούνται. Να φορολογείται μόνο το μέρισμα που παίρνει ο συνέταιρος που προστίθεται στο προσωπικό του εισόδημα.
  • Αφορολόγητο όριο, ατομικό 20.000 ευρώ οικογενειακό 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Προοδευτική αύξηση των φορολογικών συντελεστών πάνω από το αφορολόγητο. Φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων στο 45%.
  • Δραστική μείωση της έμμεσης φορολογίας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης πρώτα απ' όλα στα είδη διατροφής, ένδυσης - υπόδησης, σχολικά είδη. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.
  • Δραστική μείωση των δημοτικών φόρων και τελών, ενίσχυση των δήμων και των νομαρχιών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση του δημοτικού φόρου 0,5%».