Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Επιτροπή νεολαίας της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα

  Η Γραμματεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα μετά από την επιτυχημένη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την 1-8-2010, για την ανάδειξη του Ν. Στεφανίδη ως υποψηφίου Δημάρχου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, αποφάσισε τη συγκρότηση  Επιτροπής Νεολαίας.
Σε σύσκεψη από νέους και νέες της Λαϊκής Συσπείρωσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, ορίστηκε και προσωρινή Γραμματεία της Επιτροπής Νεολαίας.
Στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα είναι μέσω της επιτροπής αυτής να αγκαλιάσει και να συσπειρώσει τη νεολαία η οποία σήμερα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι η πρώτη που πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ του ΛΑΟΣ και την πλήρη ανοχή του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης η πρώτη που πλήττεται και εξ’ αιτίας του αντιλαϊκού «Καλλικράτη» που αποδέχτηκαν και στήριξαν οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες των παραπάνω κομμάτων.
  Η συγκρότηση της Επιτροπής Νεολαίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι μια απάντηση σε όσους θέλουν τους νέους αμέτοχους στα κοινά, παθητικούς δέκτες μιας άκρως αντιλαϊκής πολιτικής και έρμαια των κάθε λογής «τοπικών παραγόντων», που με ρουσφέτια και παραγοντισμούς θέλουν να καταστείλουν την αγωνιστικότητα και την πολιτικοποίηση των νέων.
Σήμερα, ο «Καλλικράτης» μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Τοπική Διοίκηση καθώς μεταθέτει την μέχρι τώρα, κρατική ευθύνη για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό-αθλητισμό κλπ, στους διευρυμένους δήμους και τις περιφέρειες. Στόχος τους είναι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των τομέων αυτών που δύο αποτελέσματα θα έχουν,  μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και καταστρατήγηση κατακτήσεων πολλών ετών των εργαζομένων.
  Οι Νέοι σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα με κύριο την μεγάλη ανεργία. Ακόμα και αυτοί που έχουν δουλειά θα παλεύουν μόνοι τους από τη στιγμή που διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, προωθείται η ανασφάλιστη εργασία η μερική απασχόληση κ.α. Τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να κάνουν οικογένεια, από τη στιγμή που τα οικονομικά είναι πολύ στενά και το κράτος δεν εξασφαλίζει βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά τους, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, υγεία, πολιτισμό και αθλητισμό και ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να μεγαλώσουν με ασφάλεια και υγεία τα παιδιά.
 Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Είναι η οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στην πηγή της οικονομικής κρίσης και την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Μέρος αυτής της πλατειάς  λαϊκής συμμαχίας είναι το νεολαιίστικο κίνημα και η Λαϊκή Συσπείρωση που παλεύει με συνέπεια μαζί με τους αυριανούς  εργαζόμενους του τόπου μας.
Σε αυτά τα πλαίσια το επόμενο διάστημα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη της Επιτροπής Νεολαίας της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα προβλήματα των νέων του νέου Δήμου Μαραθώνα.                               
ΝΕΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ
ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου