Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Για την υβριστική συμπεριφορά του κ.Ψινάκη και τίς αστυνομοκρατούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα.
Σκοπός της συνάντησης, που ζήτησε η παράταξή μας, ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας ιδιαίτερα μετά την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Επισημάνθηκε οτι η συνέχιση της προκλητικής στάσης του κ. Ψινάκη στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που εξακολουθεί να εκτοξεύει κατά δημοτικών συμβούλων, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης απαίτησε την εφαρμογή του κανονισμού να σταθεί στο ύψος του σαν Πρόεδρος και του επισήμανε ότι η παράταξή μας δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση.
Επεσήμανε επίσης ότι η αστυνομική παρουσία, σε κάθε συνεδρίαση, με δυνάμεις των ΑΤ της περιοχής, με 10-15 άνδρες και με 3-4 περιπολικά είναι πρόκληση για τους κατοίκους. Όταν η περιοχή δεν αστυνομεύεται για το κοινό έγκλημα και τη διακίνηση των ναρκωτικών, είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια δύναμη στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Θεωρούμε ότι τα συλλογικά όργανα μπορούν να περιφρουρούν τις συνεδριάσεις τους από μόνα τους.
Έκανε ξεκάθαρο ότι θεωρεί πως η συμπεριφορά του κ. Δημάρχου δεν έχει να κάνει με την όποια δήθεν ιδιορρυθμία του χαρακτήρα του, όπως γίνεται προσπάθεια να αποδοθεί από την πρώτη στιγμή, αλλά έχει να κάνει με τον αποπροσανατολισμό που θέλει να πετύχει προκειμένου να προχωρήσει στα σχέδιά του με περισσότερη ευκολία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα καλεί και τις άλλες παρατάξεις του Δ.Σ., αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να πάρουν θέση για τα παραπάνω.
Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου του Μαραθώνα να προβληματιστούν, ιδιαίτερα αυτούς που ψήφισαν τους «Πολίτες» για τη συνέχιση του σόου και των προκλήσεων του κ. Δημάρχου σε κάθε του κίνηση.

Να αγωνιστούν για τα καθημερινά προβλήματα, κόντρα στις εντολές της ΕΕ, της κυβέρνησης κτλ., μέσα από τα σωματεία τους, τους συλλόγους, τη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα και να μην περιμένουν λύσεις από κανένα μάνατζερ, από κανέναν ευεργέτη και χορηγό, παρά μόνο από τον ίδιο τον εαυτό τους και τη δύναμή που έχει ο οργανωμένος λαός για την λύση των προβλημάτων του.