Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Νέα Μάκρη. Σύσκεψη για το ίδρυμα «Παμμακάριστος» και την Ειδική Αγωγή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σύσκεψη στη Νέα Μάκρη, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Παμμακάριστος», για να συζητηθούν τα προβλήματα του Ιδρύματος αλλά και συνολικά της Ειδικής Αγωγής.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι απ το Σωματείο Εργαζομένων σε Ιδρύματα και Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, την Ένωση Γονέων Δήμου Μαραθώνα, τους φορείς της περιοχής, τη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα, την Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γονείς ΑμΕΑ της «Παμμακάριστου», κάτοικοι της περιοχής καθώς και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαραθώνα.
Συζητήθηκαν και αναδείχτηκαν τα μεγάλα προβλήματα της απλήρωτης δουλειάς, των τεράστιων ελλείψεων σε δομές και προσωπικό, της συρρίκνωσης και του κλεισίματος των δημόσιων δομών, της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης, της μείωσης προσωπικού, των μειώσεων των μισθών. Επίσης, οι απειλές από τη ΔΕΗ για κόψιμο του ρεύματος, προβλήματα που δυσχεραίνουν τη ζωή των εργαζομένων των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους.
Επισημάνθηκε ότι όσο τα ΑμΕΑ αντιμετωπίζονται από κυβερνήσεις, κράτος και διοικήσεις σαν βάρος και κόστος και η Ειδική Αγωγή στηρίζεται σε φιλανθρωπίες, εθελοντισμό και ΜΚΟ, η κατάσταση θα χειροτερεύει με τραγικές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους.
Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για κοινό μέτωπο πάλης εργαζομένων, γονιών, ΑμΕΑ με βασική διεκδίκηση για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής, γενναία κρατική χρηματοδότηση όλων των κέντρων με την προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις μονάδες Ειδικής Αγωγής, νέες προσλήψεις επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες.
Οι εκπρόσωποι που παρευρέθηκαν έκαναν σαφές ότι θα είναι δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων της «Παμμακάριστου» και δε θα επιτρέψουν να απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στη γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη, με κάλεσμα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια, στις 11.00, με προσυγκέντρωση στις 10.30 στη Χαλκοκονδύλη.
Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη, παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ιδρύματος κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου.
Την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα των ΑμΕΑ, συμμετοχή στην κινητοποίηση που καλούν στο υπουργείο Εργασίας στις 18.00, η ΣΕΑΑΝ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων και το ΣΕΜΙΣΕΑ.