Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Eπιστολη της Λαϊκής Συσπείρωσης πρός τους ψηφοφόρους του Δήμου Μαραθώνα

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα χαιρετίζει τους ψηφοφόρους που τίμησαν την παράταξη στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτιά της παρά το έντονο κλίμα πόλωσης που επικράτησε, ξεπερνώντας ψεύτικα διλήμματα εκβιασμούς και πιέσεις.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους νέους και τις νέες του Μαραθώνα που έχοντας να αντιπαλέψουν τους μηχανισμούς του Life Style, τους μηχανισμούς του απερχόμενου Δημάρχου, άντεξαν στις πιέσεις, στους εκβιασμούς, στις προσπάθειες εκμαυλισμού και εξαγοράς της συνείδησής τους.
Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι η ψήφος τους δε θα πάει χαμένη και δεν θα μεταλλαχθεί, γιατί οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα δώσουν μάχες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων κ.α. που προωθείται μέσα από τους Δήμους και που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα θα αξιοποιήσει τη δύναμη που της έδωσε ο λαός για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, για να παρέμβει αποφασιστικά μέσα στο Δήμο μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής που θα συγκρουστούν με όποιους στηρίζουν αντιλαϊκά μέτρα.
Από την πρώτη στιγμή απευθυνθήκαμε στο λαό και τον καλέσαμε να σταθεί ενιαία και στις τρεις κάλπες, Δημοτικών, Περιφερειακών και Ευρωεκλογών, με βασικό κριτήριο την ίδια του τη ζωή.
Να καταδικάσει όλες τις δυνάμεις που μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στήριξαν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα από τις διαφορές που είχαν μεταξύ τους. Έτσι και τώρα, στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, καλούμε το λαό να καταδικάσει αυτές τις δυνάμεις, να καταδικάσει τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να απορρίψει τη λογική του “μικρότερου κακού”. H θέση αυτή διατυπώθηκε προεκλογικά και αφορά όλους τους Δήμους και όλες τις Περιφέρειες όπου τα ψηφοδέλτια που υποστήριξε το ΚΚΕ δεν κατόρθωσαν να βρεθούν στον β΄ γύρο. Δεν υπάρχει κανένας χώρος για παζάρια και ανταλλαγές ψήφων. Αυτές είναι πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων και όχι του ΚΚΕ. Τώρα είναι ώρα επιλογής και ευθύνης.
Όποιος δυσανασχετεί, αντιτάσσεται στα μέτρα της Ε.Ε, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τη στηρίζουν, όποιος προσβλέπει σε πολιτική προς όφελος του λαού, ανεξάρτητα από ό,τι ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή, είναι ανάγκη αυτή την Κυριακή να δώσει ψήφο στο ΚΚΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ: δίνει δύναμη στο λαό να οργανώσει την πάλη του, την εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση για την επόμενη μέρα, όπου ανεξάρτητα ποιο θα είναι το πρώτο και ποιο το δεύτερο κόμμα, η πολιτική της Ε.Ε θα είναι εδώ, τα μνημόνια διαρκείας θα είναι εδώ, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις θα είναι εδώ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ