Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Εργα και ημέρες του ...αριστερού ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ???

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΑΝ. Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ
ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
(ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ facebook)
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ
ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ είναι Στρατιωτικός και Διπλωματικός Αναλυτής και ΕΙΔΙΚΟΣ σε ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ –ΤΡΟΜΟΚΡΑΠΑΣ - ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ - ΠΟΛΕΜΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΜΤΑΣΗΣ με διαχρονικές σπουδές στην χώρα μας, στις ΗΠΑ και στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ [ΒΑ-ΜΑ-Phd/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ) σε ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.
Είναι συγγραφέας εκατοντάδων άρθρων και μελετών σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΓΓΛΙΚΗ και ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ, καθώς και επί 14 χρόνια αναλυτής-σχολιαστής των διεθνών διπλωματικών και στρατιωτικών εξελίξεων και γεγονότων στα πλείστα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά).
Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» «ΒΡΑΔΥΝΗ» «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» - «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» - «ΡRESS ΤΙΜΕ».
Είναι ο συγγραφέας 5 ειδικών εκδόσεων του περιοδικού ΣΤΡΑΤΊΩΤΙΚΗ ΕΠIΘΕΩΡΗΣΗ του ΓΕΣ (για ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ -ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ - ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ -ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΛ ΚAΕΝΤΑ». Για διαλέξεις-ερευνητικούς σκοπούς-ομιλίες/δίαλέξεις έχει ταξιδεύσει το τελευταία 15 χρόνια σε 55 χώρες σε όλες τις ηπείρους.
Στην χώρα μας έχει δώσει διαλέξεις επί 14 χρόνια και σε ετήσια βάση στα 4 ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ και σε όλους τους σχηματισμούς του ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ από το επίπεδο ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ και πάνω στον ηπειρωτικό και νησιωτικά χώρο. Επίσης έχει δώσει διαλέξεις στο ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ, στο ΑΤΑ, στο NDC-GR/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ως και σε όλες τις μάχιμες μονάδες της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ μας ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. Συμμετείχε και συμμετέχει κατά καιρούς στα πλείστα συμπόσια - ημερίδες και διημερίδες των ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ, των ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΤΕΛΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, της ΣΕΘΑ, της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, των ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ-ΣΤΡΑΤΟΑΟΠΚΟΥ του ΓΕΕΘΑ, στο ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ, καθώς και στη ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του Υπουργείου Δημόσιος Τάξης.
Διαλέκτης - μεταξύ άλλων στα πλείστα και κορυφαία Αμερικανικά-Νατοϊκά Κολεγιά Στρατιωτικών και Πολεμικών Μελετών.
Έχει δώσει διαλέξεις σε ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ 11 χωρών της ΕΕ και της ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
Ασχολείται επί χρόνια με τον βίαιο εξτρεμισμό-τρομοκρατία/τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ/το Μέλλον του ΝΑΤΟ/την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ/το ΙΡΑΚ/ΙΡΑΝ/ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ/ την ΑΦΡΙΚΗ, τα ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, την Κυβερνοτρομοκρατία, τους προληπτικούς πολέμους, την πυρηνική ασφάλεια, τη ναυτική ασφάλεια, τον ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ, τα ΕΙΔΙΚΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ, τις εξελίξεις στη ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ, την διευρυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ Κλπ. Ομιλεί ΑΓΓΛΙΚΆ-ΓΑΛΛΙΚΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ και ΕΒΡΑΪΚΑ. Τα τελευταία χρόνια παρουσίασε στα ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ-ΣΤΡΑΤΙΑ-ΣΩΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΑΣΔΕΝ-ΑΣΔΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ τα LESSONS LEARNED από τους πολέμους κατά της τρομοκρατίας του ΙΡΑΚ, του ΚΟΣΟΒΟΥ, του ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ , την σύγκρουση ΡΩΣΙΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΣ κλπ. ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει τα τελευταία χρόνια στη ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ του ΝΑΤΟ και στις ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.(ΠΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΠΚΗ). Επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ (πυρηνικό πρόγραμμα Β. ΚΟΡΕΑΣ) - ΑΦΡΙΚΗ (ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ κλπ> ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ (ρόλος ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ).
Από το 2004 βάσει διεθνούς συμβολαίου συμμετέχει στην εκπαίδευση ΙΡΑΚΙΝΩΝ-ΑΦΓΑΝΩΝ και ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ σε κράτη της ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ). Επίσης δίδει διαλέξεις σε ξένα Στρατιωτικά Σχολεία για θέματα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΏΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ-0Ι ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΙΟ ΖΩΝΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΛΝ, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ κα.
Από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2007 και μέχρι τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2009 ήταν ο ΕΚΔΟΤΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της μηνιαίας Επιθεώρησης ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (συγγραφέας 112 θεμάτων – μελετών – άρθρων).
Οι πιο πρόσφατες αναλύσεις και πολυσέλιδες μελέτες του είναι οι εξής :
*Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΙΝΙΚΟΥ και ΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ,
*ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025.
*ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
*ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠIΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ.
*ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ του ΝΑΤΟ. ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ.
*ΚΥΒΕΡΝΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ).
*ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΡΑΝ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
*ΣΧΚΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ,
*ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ.
*ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Βασικό του στοιχείο όπως αναφέρει είναι η ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑ ΤΟΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ του ΙΡΑΝ, της ΜΙΑΝΜΑΡ, και της διάσωσης του ΝΤΑΡΦΟΥΡ από το καθεστώς του ΣΟΥΔΑΝ.
Από πλευράς άλλων (πέραν του διαβάσματος και συγγραφής) ενδιαφερόντων έχει το ποδόσφαιρο (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ), το μπάσκετ, το γκολφ, και τον περίπατο. Παρακολουθεί ξένα ΜΜΕ και για πολλές ώρες σερφάρει στο ΔΙΑΔΙΚΤΎΟ.
Από τις αρχές ΜΑΙΟΥ του 2009 είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.drougos.gr (έχει ήδη ξεπεραστεί ο αριθμός των 4000 άρθρων-μελετών/η επισκεψιμότητα έχει φθάσει περίπου τις 425.000 και προέρχεται από 116 χώρες του πλανήτη μας)
Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΉΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ "SΙΚΙΝΟ5 2011" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ NDC-GR ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΉΜΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΉ ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ.
Θαυμάστε την ανακοίνωση του συνδυασμού υποστηριζόμενο απο τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ
και δοξάστε τους!!!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
Κατηγορία Κοινωνικά
26 Απρίλιος 2014
Δημοσιεύτηκε στο «ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» & «30Ημέρες»
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΖΗΚΑ
Το Δίκτυο Πολιτών με την πολύπλευρη δράση του στα 8 χρόνια λειτουργίας του, τις παρεμβάσεις του μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, πρωτοπόρο στους αγώνες για το ΙΚΑ & τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και με τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης όπως η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες και η Τράπεζα Αλληλέγγυου Χρόνου, τη στήριξη σε ευπαθείς ομάδες και την προσφορά της Πολιτιστικής του Ομάδας, δείχνει μια άλλη άποψη για τα δημοτικά δρώμενα και μια διαφορετική αντίληψη από τη συντηρητική διαχείριση του Δήμου που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες, από τεχνοκράτες αυθεντίες της διαπλοκής, από παράγοντες που στα λόγια διαφωνούν αλλά αποδέχονται ασμένως τις κεντρικές πολιτικές επιλογές, από δήθεν «ανεξάρτητους υποψήφιους» που ασκούν εξαρτημένη πολιτική.
Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές. Στηρίζουμε το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου. Δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για μας, γιατί «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται»! (Μ. Μπρεχτ)
α/α
Επώνυμο - Όνομα
Ιδιότητα
1
Αθανασίου Κατερίνα
Ιδιωτική υπάλληλος – Φαρμακοποιός
2
Αλεξανδρόπουλος Αλέξανδρος
Χημικός Mηχανικός
3
Αναγνωστοπούλου Μένια
Ηθοποιός
18
Δελλαπόρτας  Φώτης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ / Στέλεχος ΟΣΕ
19
Δουμουλιάκας  Κωνσταντίνος
Μουσικός
20
Δρούγος Αθανάσιος
Διεθνολόγος – Στρατιωτικός αναλυτής
21
Ζανιάς Ανδρέας
Εκπαιδευτικός
22
Ζηκίδη Αντιγόνη
Ιδιωτική Υπάλληλος
101
Χατζηεργατάκη Αμφίκλεια
Καθηγήτρια Αγγλικών
102
Χρυσοστομίδου-Καλαθά Κατερίνα
Ιδιωτική Yπάλληλος


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ :
Το σίριαλ Καρυπίδης, Βορίδης, Θράκη, CLEVER BANK, συνεχίζεται και σε τοπικό επίπεδο :
  • Καλή στην Ικαρία, η αντί ΚΚΕ Συμμαχία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ & ΣΥΡΙΖΑ)
  • Καλή η πρόθεση Μαρινάκη
  • Καλή η στήριξη Δρούγου

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΕΚΛΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ ….