Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τσίπρας :περι "κυβέρνησης της Αριστεράς"

        "τι κι αν έγινε... ένα λάθος απο συνδικαλιστή του Σύριζα;"

Ηταν η απάντηση σε ερώτηση δημοδιογράφου στην διακαναλική συνέντευξη για το ποιά απάντηση έχει να δώσει οτι ο Συριζα υποστηρίζει και ψηφίζει προτάσεις στα συνδικάτα για μειώσεις των μισθών των εργαζομένων.

Πιστεύω οτι εκτός απο τίς λέξεις σήμερα,έχουν χάσει το νόημά τους και τα Μαθηματικά! Εχουμε και λέμε:

1.Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έλεγαν: «Προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε και κάποιες μειώσεις στους μισθούς».

2.Στα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με το επιχείρημα : «Το ΠΑΜΕ διώχνει τις δουλειές απ΄ τη ζώνη, γιατί έχει επιβάλλει και συνεχίζει να ζητά μεγάλα μεροκάματα».

3.Στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλειοψηφεί στο σωματείο του χώρου, σε συνεργασία με ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ, υπέγραψαν σύμβαση που προβλέπει: Μείωση μισθών για τους νεοεισερχόμενους πάνω από 10%, αύξηση του ωραρίου κατά 15 λεπτά τη μέρα = 12 μέρες το χρόνο, άνοιγμα του δρόμου για την είσοδο εργολάβων στο χώρο της φύλαξης της επιχείρησης, εξαιρώντας τους αντίστοιχους εργαζόμενους από τη ΣΣΕ.

4.Το επιχειρησιακό σωματείο στα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος», το οποίο στηρίζει την εκλογή της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση που προβλέπει μείωση μισθών 12% στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και 10% στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

5.Στον ΗΣΑΠ το σωματείο του χώρου, όπου πλειοψηφεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με τη ΔΑΚΕ, υπέγραψαν σύμβαση που ενσωματώνει τις μειώσεις που φτάνουν μέχρι και 35%, επισφραγίζοντας τη συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων.

6.Στην εταιρεία «Ασπροφός», μελετητική εταιρεία στο χώρο της Ενέργειας, με το ίδιο ακριβώς σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ («Αυτόνομη Παρέμβαση») έπραξε περίπου τα ίδια που έπραξε στα ΕΛΠΕ.

Δεν θέλω να φανταστώ την «αριστερή κυβέρνηση» στο… φιλολαϊκό έργο της