Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Κτηματολόγιο ΑΕ Τα χαράτσια πέφτουν σαν ... χαλάζι!

Με την κήρυξη υπό κτηματογράφηση 263 περιοχών (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ) από 19 νομούς της χώρας θα συνεχιστεί το πρόγραμμα κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου. Οπως ανακοίνωσε η «Κτηματολόγιο ΑΕ», με την κτηματογράφηση των περιοχών αυτών θα καταχωριστούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 4,5 εκατ. στρέμματα και θα καταγραφούν περίπου 2 εκατ. δικαιώματα ιδιοκτησίας.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού των μελετών κτηματογράφησης, που θα
αναδείξει τους αναδόχους του νέου προγράμματος, αναμένεται στις αρχές του 2011. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προκήρυξη των επόμενων μελετών με σκοπό τη σταδιακή ένταξη και των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Εθνικό Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.
Και βέβαια οι ιδιοκτήτες ακινήτων των 263 περιοχών που κηρύχτηκαν υπό κτηματογράφηση θα κληθούν μέσα στο 2011 να τα δηλώσουν και να πληρώσουν τα χαράτσια των 30 και 20 ευρώ ανά ιδιοκτησία.
Τη στιγμή που ο λαός βλέπει τους μισθούς του και τις συντάξεις να πετσοκόβονται ανηλεώς εν ονόματι του αντιλαϊκού μνημονίου και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, οι αυξήσεις στη ΔΕΗ και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και τα χαράτσια για τα διόδια, το κτηματολόγιο, τους ημιυπαίθριους κλπ. πέφτουν σαν το ...χαλάζι!