Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Δημαράς:Εχει ξαναπάει ψήφους στο ΠΑΣΟΚ

«Η ψήφος είναι μυστική. Αλλά πρέπει να σας πω με ειλικρίνεια ότι εγώ το ΠΑΣΟΚ το αγαπάω. Η κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική μου καταγωγή είναι εκεί. Η διαφορά μου έχει να κάνει με τις σημερινές του επιλογές και την πολιτική του ηγεσία».
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον αυτοονομαζόμενο «ανεξάρτητο» υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Δημαρά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ελευθεροτυπία» το Σεπτέμβρη του 2002. Τότε ήταν υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων στηριζόμενος από το ΔΗΚΚΙ και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος. Το περίεργο δεν είναι ότι ο Γ. Δημαράς ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον είναι ότι η παραπάνω απάντηση ήρθε μετά από την εξής ερώτηση:

«Αυτή η συναισθηματική φόρτιση από το παλιό ΠΑΣΟΚ, μήπως θα γίνει αφορμή για να ψηφίσετε τη Φώφη Γεννηματά στην υπερνομαρχία στο β' γύρο;». Σημειωτέον ότι το ΔΗΚΚΙ στήριζε τότε στην υπερνομαρχία τον υποψήφιο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και για υποψήφιο νομάρχη Αθήνας τον Ηλ. Νικολόπουλο, «σύντροφο» του Γ. Δημαρά στο ΔΗΚΚΙ!
Το Φλεβάρη του 2004, η Γενική Συνέλευση των μελών του ΔΗΚΚΙ κατήγγειλε τον Γ. Δημαρά για «απαράδεκτη πράξη σφετερισμού ψήφων», αφού, όπως τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση, «σήμερα ο Γ. Δημαράς είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αποχωρώντας από το ΔΗΚΚΙ, αλλά μην αποχωρώντας και από τη Δημοτική Παράταξη» του κόμματος που εκλέχτηκε στο δήμο!
Ωστόσο, το γεγονός ότι και τότε ο Γ. Δημαράς συγκέντρωσε ψήφους για να τις «καταθέσει» τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ, φανερώνεται και από τη στάση του ως δημοτικού συμβούλου:
Δε διαφοροποιήθηκε σχεδόν σε τίποτα ουσιαστικό με την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής (ΝΔ) και με την επίσημη παράταξη του ΠΑΣΟΚ (Χρ. Παπουτσής). Για παράδειγμα: Στήριξε απόφαση για δάνειο του Δήμου Αθηναίων ύψους 180 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση Ολυμπιακών έργων και δράσεων (Ιούλης 2003) και όχι την πρόταση του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζή, να ζητήσει ο δήμος το ποσό από τους παρακρατηθέντες πόρους που χρωστάει το κράτος στο δήμο. Το Μάη του 2003 στήριξε την πρόταση της διοίκησης για αύξηση ακόμη και 200% στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Με τις ψήφους τριών παρατάξεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της παράταξης του Γ. Δημαρά στις 15/11/2005 πάρθηκε η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, επί δημαρχίας Ντ. Μπακογιάννη, για τη «Διπλή Ανάπλαση», δηλαδή να εξυπηρετηθούν πλήρως οι απαιτήσεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και άλλων επιχειρηματικών και κατασκευαστικών ομίλων, με την παραχώρηση μεγάλης έκτασης στον Ελαιώνα.
Επίσης, το Φλεβάρη του 2003, όλες οι παρατάξεις (Ντ. Μπακογιάννη, Χρ. Παπουτσή, Φ. Κουβέλη και Γ. Δημαρά), εκτός της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» (ΚΚΕ), υιοθέτησαν ψήφισμα για την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ εξισώνοντας θύτες και θύματα. Στο ίδιο μοτίβο, τον Απρίλη του 2004, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης του Γ. Δημαρά έβαλε με σχετικό ψήφισμα στο ίδιο «τσουβάλι» τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.
Το σημερινό ψηφοδέλτιο της παράταξης του Γ. Δημαρά πλασάρεται ως «αντιμνημονιακό», αν και σε αυτό συμμετέχουν - ανάμεσα σε άλλους: Ο Χρ. Κουρούσης, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ αλλά και του ΠΑΣΟΚ Νίκος Γαλανός, ο δημοσιογράφος (νομαρχιακός σύμβουλος με τον Αργύρη Ντινόπουλο - ΝΔ) Νάσος Αθανασίου, ο Μάκης Γιομπαζολιάς δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κ. Σκανδαλίδη (ΠΑΣΟΚ) και ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Στάθης Παναγούλης.