Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Κάπως έτσι φαντάζονταν οι απερχόμενες δημοτικές αρχές να μετατρέψουν τον Σχινιά  
...η προσπάθεια για το "πράσινο έγκλημα",συνεχίζεται.

Το Αιολικό Πάρκο που προωθείται από την κυβέρνηση, καθώς και το «παραλιακό μέτωπο» που ξεκίνησε η ΝΔ και εξυπηρετεί τα κατασκευαστικά και άλλα συμφέροντα, στηρίζεται από τους δήμους Μαραθώνα, Νέας Μάκρης, Ραφήνας και άλλους κρατικούς φορείς που έρχονται να ολοκληρώσουν τον τύπο ανάπτυξης που θέλουν για την περιοχή μας κόντρα στα συμφέροντα των κατοίκων των παραπάνω Δήμων.
Μετά την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων, την γιγάντωση του λιμανιού της Ραφήνας και τα Ολυμπιακά έργα, χάνεται η όποια ποιότητα ζωής είχε επιτευχθεί με αγώνες των κατοίκων της περιοχής.
Το Αιολικό Πάρκο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αφού, μετά την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα αποτελέσει κερδοσκοπικό εργαλείο στα χέρια αυτών που θα το κατασκευάσουν. Επομένως τίποτα καλό δεν πρόκειται να φέρει στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου το προωθούμενο έργο, παρά μόνο αυξημένα κέρδη για τους κάθε λογής επιχειρηματίες, ντόπιους και ξένους.
Οι συνδιασμοί της Λαϊκή Συσπείρωσης της περιοχής καλούν τους κατοίκους, τους εργαζομένους, τους νέους και τις νέες πρώτα απ’όλα, να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας την υποβάθμιση της περιοχής από τα συμφέροντα των κατασκευαστικών και άλλων εταιριών.
Χρειάζεται να αγωνιστούν για έναν άλλο τύπο ανάπτυξης που θα έχει βασική κατεύθυνση η ηλεκτρική ενέργεια να είναι λαϊκή περιουσία και όχι κερδοσκοπικό εργαλείο στα χέρια μονοπωλιακών συμφερόντων.
Για ανοιχτές παραλίες που θα χρηματοδοτούνται για το σκοπό αυτό από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν θα είναι χώροι όπου η Τοπική Διοίκηση θα γίνεται γέφυρα για την παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου