Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ:Αυτές οι εκλογές έχουν τη σημασία βουλευτικών εκλογών

Σε συγκέντρωση στο Χαλάνδρι μίλησε, χτες το απόγευμα, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής
«Αυτές οι εκλογές είναι σαν τις βουλευτικές. Με τη διαφορά ότι στις 7 Νοέμβρη δεν εκλέγεται κυβέρνηση αλλά μικρές τοπικές κυβερνήσεις». Αυτά υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα, μιλώντας χτες το απόγευμα σε συγκέντρωση στο Χαλάνδρι ο Θ. Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Θ. Παφίλης έθεσε εξ αρχής το ερώτημα: «Υπάρχουν τοπικά προβλήματα που είναι ανεξάρτητα από τα γενικά πολιτικά; Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε περιοχή αλλά αυτές είναι έκφραση μιας γενικής πολιτικής κατεύθυνσης».
Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων, αλλά και οι δήθεν ανεξάρτητοι πρέπει να κριθούν σύμφωνα με το τι στάση κρατάνε στα ζητήματα που πραγματικά καίνε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, όπως είναι η ανεργία, η Ασφάλιση, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, κ.ά.
«Γίνεται να πάμε σε εκλογές ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές που έχει "γυρίσει ο κόσμος ανάποδα" για τη ζωή των λαϊκών οικογενειών και να λέμε ότι αυτές οι εκλογές έχουν τοπικό χαρακτήρα;», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας ταυτόχρονα το λαό του Χαλανδρίου να σκεφτεί: Πώς απαντάει το κάθε κόμμα, ο κάθε υποψήφιος για τα αίτια της κρίσης; Γιατί κρύβουν συνειδητά ότι η υπερσυσσώρευση των κερδών και η ένταση της εκμετάλλευσης ευθύνονται για την κρίση; Γιατί υποστηρίζουν ότι η κρίση είναι ένα ελληνικό φαινόμενο τη στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση παίρνονται ή έχουν ήδη παρθεί τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα; Γιατί κρύβουν ότι λεφτά υπάρχουν αλλά παίρνονται από το λαό και δίνονται σε σκανδαλώδεις επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο;
«Σ' αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο γραμμές. Θα έχει ο λαός για περιφερειάρχη έναν ακόμα κυβερνητικό υπάλληλο ή έναν που οργανώνει την πάλη μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα και άλλους μαζικούς φορείς κατά αυτής της πολιτικής;», σημείωσε στη συνέχεια ο Θ. Παφίλης. Και συνέχισε: Το μόνο γενικό πολιτικό μήνυμα χωρίς παρερμηνείες που θα εκφράσει καλύτερα αυτό που εισπράττουμε κάθε μέρα, το «δεν πάει άλλο», είναι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Οπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, είναι ψήφος που θα δώσει ώθηση στο λαϊκό κίνημα και επιπλέον θα ενισχύσει τη συζήτηση που αναγκαστικά μπαίνει πλέον σε ημερήσια διάταξη, τη συζήτηση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το σοσιαλισμό. Εξάλλου, συνέχισε, σε κάθε χώρο δουλειάς, από τα λιμάνια και τα εργοστάσια, μέχρι τα ναυπηγεία και τις τηλεπικοινωνίες, αναδεικνύεται καθημερινά ως μονόδρομος η ανάγκη τα βασικά μέσα παραγωγής να γίνουν λαϊκή περιουσία.
Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο η Λούλα Καρατζά, υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου, έφερε παραδείγματα πως η γενική πολιτική γραμμή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξειδικεύεται χωρίς καμιά παρέκκλιση από τις δημοτικές αρχές των τελευταίων 20 χρόνων, οι οποίες στηρίχθηκαν διαδοχικά από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και από ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Οταν τα ΚΑΠΗ και οι παιδικοί σταθμοί πέρασαν στο δήμο όλοι αυτοί πανηγύριζαν για την αποκέντρωση. Σήμερα το αποτέλεσμα είναι από τις 1.150 αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς να γίνουν δεκτά 650 παιδιά. Και μάλιστα αν καμιά μάνα δουλεύει χωρίς ένσημα η δημοτική αρχή δε δέχεται το παιδί στον παιδικό σταθμό. Στους παιδικούς σταθμούς του δήμου εργάζονται 60 μόνιμοι και 90 με μπλοκάκι.
ΠΗΓΗ: ριζοσπάστης 

ην Παρασκευή 1/10 στις 7 μ.μ. στη θεατρική σκηνή «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» στον Αλιμο η «Λαϊκή Συσπείρωση» συζητά με το λαό για την περιοχή του Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης, την οργάνωση της πάλης του λαού και τις εκλογές. Θα μιλήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου