Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα.

                                    

Πραγματοποιήθηκε στη 1-8-2010 με επιτυχία η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Μάκρης,  που οργάνωσαν η ΔΑΣ Μαραθώνα, η ΔΑΚ Ν. Μάκρης και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Λαϊκή Συσπείρωση Βαρνάβα-Γραμματικού στην οποία παρουσιάστηκε σχέδιο διακήρυξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα.
Στη συγκέντρωση έγινε και η ανακήρυξη του υποψήφιου Δημάρχου της Συσπείρωσης για το νέο Δήμο του Μαραθώνα,   Νίκου Στεφανίδη, Νομαρχιακού Σύμβουλου  Αν. Αττικής της Ν.Α.Σ.
Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Στεφανίδης μεταξύ άλλων τόνισε:
Nίκος Στεφανίδης
«Στη Λαϊκή Συσπείρωση συναντώνται όσοι στο προηγούμενο διάστημα αρνήθηκαν να συμβιβαστούν, επέλεξαν το δρόμο της αντίστασης στο Μνημόνιο, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, στο «Καλλικράτη», στην αντιλαϊκή θύελλα-είναι η ανυπότακτες δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που μέσα από τον αγωνιστικό συντονισμό τους έστειλαν μήνυμα ενότητας και προοπτικής για τη ζωή που μας αξίζει, για το φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης.
Και στην περιοχή μας, τόνισε, συγκρούονται δύο γραμμές, αυτή που θέλει την περιοχή μας χώρο κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και μέσα από την ανάπτυξη του “παραλιακού μετώπου”, του Αιολικού Πάρκου, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κλπ. Από την άλλη υπάρχει ο δρόμος ανάπτυξης που θέλει την περιοχή μας με αποχέτευση, ελεύθερες παραλίες, προστασία των ορεινών όγκων και των δασών της περιοχής, ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας κόντρα στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σταθερή δουλειά για όλους τους νέους και τις νέες, κλπ».

Τα Γ.Π.Σ. και τα σχέδια πόλης εξακολουθούν να είναι στα χαρτιά. Οι ελεύθεροι χώροι εξαφανίζονται, τα προβλήματα της εκπαίδευσης παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, τα προβλήματα της διαχείρισης των υδάτων  και το αποχετευτικό οξύνουν παραπέρα την κατάσταση….».
Οι εκλογές του Νοεμβρίου γίνονται σε συνθήκες γενικευμένης πολιτικής αντιπαράθεσης εξ αιτίας της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Για το λόγο αυτό χρειάζεται η συσπείρωση των κατοίκων της περιοχής γύρω από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα και τη Λαϊκή Συσπείρωση για την περιφέρεια Αττικής σαν τη μόνη απάντηση σε αυτή την πολιτική.
Σήμερα που με το «Καλλικράτη» μεταφέρονται πλήρως οι ευθύνες για την υγεία-πρόνοια, την παιδεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό-αθλητισμό και ετοιμάζονται οι εκλεγμένοι για νέα φορολογικά μέτρα σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, θα πρέπει να υπάρχει μαζική απάντηση ενάντια σε όλους αυτούς που παρουσίασαν ή έκρυψαν τις επιπτώσεις από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, που προωθείται με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου