Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Εργαζόμενοι ιδρύματος Παμμακαριστου: ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!


Απαράδεκτη παραμένει η στάση της διοίκησης του ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος» μετά την μη πραγματοποίηση της έκτατης συνεδρίασης του Δ.Σ. που είχε οριστεί για την Τρίτη 16/12/2014 με βασικό θέμα τις συμβάσεις πέντε συναδέλφων. Εδώ και δύο μήνες παίζουν με τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργαζομένων καθώς αδυνατούν, όπως λένε να πάρουν απόφαση. Γνωστή βέβαια είναι η πρόθεση της διοίκησης για μείωση προσωπικού καθώς και η αντίδραση των εργαζομένων σε αυτή. Πρόκειται για θέσεις που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και οποιαδήποτε απομάκρυνση θα σημαίνει κίνδυνο για τους εξυπηρετούμενους και το προσωπικό. Οι ανάγκες του ιδρύματος επιβάλλουν επιπλέον προσωπικό και η οποιαδήποτε σκέψη για μείωση αυτού είναι τουλάχιστον επικίνδυνη και εγκληματική. Δεν θα επιτρέψουμε να χειροτερεύσει και άλλο η ζωή των ΑμεΑ, των οικογενειών τους και των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι ο λόγος για την απομάκρυνση δύο εργαζομένων είναι η συνδικαλιστική δράση, παρά τις θετικές εισηγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν για 7ο μήνα απλήρωτοι. Όσο τέτοιου είδους Ιδρύματα βασίζονται σε πετσοκομμένες κρατικές επιχορηγήσεις καθώς και προγράμματα με ημερομηνία λήξης, π.χ. ΕΣΠΑ, τα οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χρηματοδότησης αλλά πολλές φορές αντιβαίνουν τις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις, η κατάσταση θα χειροτερεύει με κίνδυνο το κλείσιμο ή την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Σκοπός είναι η διάλυση της Πρόνοιας-Ειδικής Αγωγής και το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει σε ΑμεΑ κ εργαζόμενους. Η Ειδική Αγωγή δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια και εμπόρευμα για εκλεκτούς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ φορείς της περιοχής , γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενους σε κοινό αγώνα ενάντια στο τσάκισμα της Ειδικής αγωγής, για δημόσιες αναβαθμισμένες υπηρεσίες σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ!

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Π
18/12/2014