Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα για το ίδρυμα "Παμμακάριστος"


Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων ''Παμμακαρίστου'', το ΣΕΜΥΣΕΑ και άλλους φορείς πραγματοποίησε τις  



προηγούμενες μέρες συνάντηση με τη διοίκηση του ιδρύματος.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνουν καθαρές οι θέσεις των φορέων που πήραν μέρος στη συνάντηση, για την απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος, για τη διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης, για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων, για την καταβολή των δεδουλευμένων, για καμία απόλυση εργαζόμενου του ιδρύματος, κλπ.
Θεωρούμε οτι οι όποιες σκέψεις ή προθέσεις για μειώσεις μισθών, επιδείνωση εργασιακών σχέσεων, απολύσεις κτλ δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση, αλλά και μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών που βρίσκονται στο ίδρυμα.
Διεκδικούμε την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα που θα ξεζουμίζει τους γονείς, τους εργαζόμενους και τα ταμεία, απαιτούμε μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το κράτος με άμεση καταβολή των μέχρι τώρα υποχρεώσεών του και την προοπτική τα ''φιλανθρωπικά ιδρύματα'' Ν.Π.Ι.Δ., όπως είναι και η “Παμμακάριστος”, να περάσουν στο δημόσιο. Mε τα χρόνια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο ίδρυμα, γίνεται φανερό οτι η ειδική αγωγή δεν μπορεί να συνεχίσει να προσφέρεται στις σημερινές συνθήκες της κρίσης απο φιλανθρωπικά ιδρύματα και εθελοντισμό.
Απαιτείται σήμερα οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι κάτοικοι της περιοχής μας να συνειδητοποιήσουν οτι αν δεν αγωνιστούν κόντρα στη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των δομών υγείας, παιδείας και πρόνοιας, καταστάσεις όπως αυτή της “Παμμακαρίστου” με εργαζόμενους 5 και 7 μήνες απλήρωτους, με γονείς που να μην έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, με εθελοντές που θα φτάνουν μέχρι κάποιο σημείο, με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στο κλείσιμο έστω και αυτών των ελλιπών δομών.
Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα τις προηγούμενες μέρες, μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων έκανε παράσταση στη ΔΕΗ καθιστώντας σαφές οτι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της για να μην κοπεί το ρεύμα στο ίδρυμα.
Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα αγωνίζεται για γενναία κρατική χρηματοδότηση όλων των κέντρων ειδικής αγωγής με προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο. Υγεία και πρόνοια να παρέχονται δωρεάν στις οικογένειες Ελλήνων και ξένων που εργάζονται στη χώρα μας.

Καλούμε τους φορείς των γονιών και του λαϊκού κινήματος της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των γονιών ώστε να συνεχίσει η “Παμμακάριστος” τη λειτουργία της με πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες και με γενναία χρηματοδότηση από πλευράς του κράτους. Αποκλειστικά δημόσια κ' δωρεάν υγεία, πρόνοια και παιδεία υψηλού επιπέδου με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.