Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

«ΛΑΓΟΣ» της προσπάθειας για ξεπούλημα-απολύσεις ο κ. ΨΗΝΑΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 16/10/14 η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ/Σ Μαραθώνα. Την προηγούμενη ημέρα, με τη μέθοδο των διαρροών από τα Μ.Μ.Ε, που προβάλλουν και στηρίζουν τον κύριο δήμαρχο, ανακοινώθηκε ότι ο «Μαραθώνας έχει πτωχεύσει».

Το ίδιο απόγευμα, ο κ. Ψηνάκης έδινε συνέντευξη τύπου (κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς ερωτήσεις), επισημαίνοντας οτι «δεν έχω μια, βρίσκομαι σε πτώχευση». Κατά την συνεδρίαση του Δ/Σ και τη δήθεν χρεοκοπία του Δήμου, ανασκευάστηκαν όλα και ήρθαν και άλλα μαντάτα
.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα θεωρεί οτι προάγγελος αρνητικών εξελίξεων αποτελεί η κίνηση του Δημάρχου Μαραθώνα και οι ανακοινώσεις του, ότι «δεν υπάρχει φράγκο» κτλ., γεγονός που απέδωσε σε «16χρονο πάρτι εκατομμυρίων της προηγούμενης δημοτικής αρχής». Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε από αναφορές ότι ο δήμος δεν θα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, αλλά και από υποσχέσεις για συγκέντρωση χρημάτων από χορηγίες και ιδιωτικά κεφάλαια.

Η συγκεκριμένη υπόθεση -στοιχεία της οποίας, σε ότι αφορά τις καταγγελίες Ψηνάκη, μπορεί να έχουν βάση- δημιουργεί πολλά ερωτήματα, αφού συνοδεύεται από εξαγγελίες για εμπλοκή επιχειρηματιών και χορηγών και εκστρατεία «Save Marathon», όπως την ονόμασε.

Πάντως, η κατάσταση που περιέγραψε ο δήμαρχος, δηλαδή: 

Αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων, ταμειακό πρόβλημα, χρεωμένος δήμος, κλπ, είναι αποτέλεσμα του ίδιου του χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, Δήμων και Περιφερειών ως κομματιών του κρατικού μηχανισμού. Σε όλα αυτά, προστίθεται η διαχρονική κλοπή πόρων από το κεντρικό κράτος, που είναι βέβαια και αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, και έχει ενταθεί, με περικοπές στη χρηματοδότηση 2009-2013 που φτάνουν το 70%.

Επιπλέον, όσα προτείνει ως διέξοδο ο δήμαρχος Μαραθώνα είναι ακριβώς όσα προβλέπει η πολιτική της Ε.Ε. και ο «Καλλικράτης».
Δηλαδή: δήμοι που θα λειτουργούν με ίδια έσοδα σε συνεργασία με επιχειρηματίες. Κάτι ανάλογο με το «Save Marathon»!

Ήδη την ίδια ημέρα, έγινε η πρώτη κίνηση, σε θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, καθώς αποφασίστηκε η αποδοχή χρηματοδότησης από ΟΛΕΣ τις άλλες παρατάξεις εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης (δηλαδή του κ. Λουίζου, του κ. Δεληβοριά -της αριστερής αντιπολίτευσης όπως θέλουν να ονομάζονται- και του κ. Χατζηγιάννη). Χρηματοδότηση που έγινε απο έναν χορηγό «ευεργέτη» εφοπλιστή, για την δωρεάν(!!!) ανακαίνιση παλιού κτηρίου του δήμου, λες και τα λεφτά τα δίνει αυτός για την «ψυχή της μάνας του».

Την ίδια μέρα, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε προκαταβολή των τακτικών ετήσιων πόρων που λαμβάνει ο Δήμος Μαραθώνα, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας, όπως γίνεται και με άλλους δήμους που δεν κάνουν «ντόρο». 

Όπως ενημέρωσε, δε, ο δήμαρχος στο Δ/Σ, έχουν εξασφαλιστεί οι μισθοί των εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2014. Μετά, δηλαδή, βλέπουμε...

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ν. Στεφανίδης, στη συνεδρίαση του Δ/Σ κατήγγειλε τη σημερινή δημοτική αρχή ότι σηκώνει «καπνό και σκόνη» για να συνεχίσει την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική του προκατόχου του αλλά και άλλων δημάρχων που συρρικνώνουν και αποδομούν τις υπηρεσίες των Δήμων.

Αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι τίποτα το …«νέο, το φρέσκο και το διαφορετικό»… δεν πρόκειται να εφαρμόσει ο συνδυασμός των «Πολιτών» του κ. Ψηνάκη.

Επίσης, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν από τα κλεμμένα και παρακρατημένα, από την κυβέρνηση και την Ε.Ε., καθώς επίσης να απαιτήσουν μείωση τελών, δωρεάν παιδικούς σταθμούς - αθλητισμό κλπ.

Προέτρεψε τους εργαζομένους του δήμου να μην διασπαστούν, να μη φοβηθούν, να αγωνιστούν ενωμένοι για τα χειρότερα που έρχονται. Άλλωστε το όποιο "πάρτι" έκανε το μεγάλο κεφάλαιο, τα μεγάλα ή μικρά συμφέροντα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο εδώ και χρόνια, δε θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι των 600 και 700 ευρώ.

Με την νέα εξέλιξη, πρέπει να γίνεται πιο καθαρό στους κατοίκους της περιοχής ότι ο κ. Ψηνάκης δεν ήρθε να γίνει Δήμαρχος του Μαραθώνα από αγάπη και μόνο για την περιοχή και για να «ξεβολευτεί» όπως λέει ο ίδιος, αλλά ήρθε με το «Save Marathon» να επιταχύνει ένα μεγάλο επιχειρηματικό πάρτι.


e-mail: laisysm@gmail.com