Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Eρώτηση για τη θέση της νέας δημοτκής αρχής σε σχέση με την αξιολόγηση των υπαλλήλων

22/09/2014
Ερώτηση με βάση τον κανονισμό λειτουργίας
Προς
  1. κ. Δήμαρχο Μαραθώνα
  2. κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. Μαραθώνα
Κοιν.: Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου ΜαραθώναΘΕΜΑ: Η θέση της νέας δημοτικής αρχής σε σχέση με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής, Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ότι…. ως το τέλος του έτους, θα πραγματοποιηθούν άλλες 5.500 απολύσεις … και την επανάληψη της δέσμευσης ότι…. «οι 15.000 απολύεις» στο Δημόσιο θα γίνουν κανονικά… Καθώς και το απαράδεκτο κλίμα τρομοκρατίας που έχετε δημιουργήσει με τη στάση σας και τη συμπεριφορά σας απέναντι στους υπαλλήλους του δήμου μας:

Θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα.

Με την υπ’ αριθμ. 177/2014 της 14-7-2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα αποφάσισε ο Δήμος Μαραθώνα να μην προχωρήσει στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου μας με βάση το Νόμο 4250/’14, ο οποίος θα πετάξει έξω από την εργασία τους και υπαλλήλους από το Δήμο μας.

Επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνα με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, όπως επίσης και ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα με επιστολή του αρ. πρωτ. 18193/23-6-14 ενημέρωσε ότι ο Δήμος δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου.
Ανάλογες αποφάσεις που τάσσονται κατά του νόμου καρμανιόλα που πετάει έξω χιλιάδες δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους έχουν παρθεί από εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες και δήμους της χώρας μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα σας καλεί με βάση τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, όπως απαντήσετε:

α) Με ποιο τρόπο θα υλοποιήσετε την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. Μαραθώνα,

β) Με ποιο τρόπο θα παρέχετε πλήρη στήριξη στους προϊσταμένους των Δ/νσεων για να μην 
υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος τους,

γ) Πώς θα ενημερώσετε τους κατοίκους της περιοχής για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι απολύσεις υπαλλήλων του Δήμου μας.
Νίκος Στεφανίδης

Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της

Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα