Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι κωλοτούμπες...

............
Παπαδημούλης: αντικατάσταση του χαρατσιού με φόρο επί της ακίνητης περιουσίας (όπως δηλαδή προγραμμάτιζαν να κάνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του χαρατσιού και η αντικατάσταση του με φορολογία της ακίνητης περιουσίας που ισχύει σε άλλες χώρες, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εκλεγμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών.

πηγή http://www.skai.gr/news/politics/article/202456/d-papadimoulis-summahia-tis-aristeras-kai-katargisi-tou-haratsiou/
......................

Η καταγγελία του μνημονίου έγινε ...μορατόριουμ: Συνέντευξη του Τσίπρα

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα υπό τον τίτλο «Έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά με ένα μορατόριουμ για το χρέος (Pronti al governo, ma con una moratoria sul debito»), φιλοξενεί η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει τα Μνημόνια», ο κ. Τσίπρας τονίζει πως στις 6 Μαΐου «ο ελληνικός λαός είπε όχι στο Μνημόνιο». για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης που ενδεχομένως καταφέρει να συγκροτήσει και τα «επόμενα βήματα και μηνύματα προς την Ευρώπη», σημειώνει ότι «πρώτον είναι ένα μορατόριουμ επί του χρέους
πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2175294

.................................

Στρατούλης: θα χρησιμοποιήσουμε τις...καταθέσεις στις τράπεζες!

Τεχνικά και οικονομικά, αν πείτε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, τη διαδικασία με τις τράπεζες πώς θα τη στήσετε; Αν βγούμε από το μνημόνιο, οι τράπεζες θα είναι άδεια θησαυροφυλάκια.

<<Δεν θα είναι άδεια θησαυροφυλάκια. Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δις σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών>>.

Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών.

<<Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας>>.

πηγή: http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=456622

...........................
Συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δασκαλόπουλο

η χθεσινή ανακοίνωσή σας έθετε το δίλημμα: κυβέρνηση εθνικής ενότητας με Τσίπρα ή πάλι εκλογές. Δεν είναι ανακόλουθο;

Θεωρώ πράγματι ότι ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ με 16%, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας, ικανής να διεκδικήσει άλλους όρους για την Ελλάδα από μία Ευρώπη που αλλάζει, στη βάση ενός εθνικού αναπτυξιακού προγράμματος για την έξοδο από την κρίση.

Είναι μία πρόκληση που αφορά άμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ - έχει τη δημοκρατική υποχρέωση να αποδείξει στον λαό ότι οι θέσεις του μπορούν να έχουν ρεαλιστική εφαρμογή. Σύντομα, άλλωστε, θα έχει και την πρωτοβουλία κινήσεων, παίρνοντας στα χέρια του τη διερευνητική εντολή.


πηγή http://www.nooz.gr/greece/daskalopoulos-o-suriza-na-apodeiksei-oti-exei-realistikes-8eseis

Bάσω Γκιόκα