Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας


ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ – ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ –ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ-ΣΠΑΤΩΝ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ώστε «κάθε δημόσιο νοσοκομείο, κάθε κέντρο υγείας να γίνει κάστρο αντίστασης και πάλης για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό»
Το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία και την Πρόνοια που άρον-άρον ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση βάζει ενέχυρο στη δανειακή σύμβαση όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει στην Υγεία και στην Πρόνοια.
Εργάτες, Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες Αντισταθείτε!
Με τον καινούριο ασφαλιστικό οργανισμό, τον ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν ένα εφιαλτικό και επικίνδυνο καθεστώς για την υγεία της λαϊκής οικογένειας.
Πάνω από 1.000 φαρμακευτικά σκευάσματα τα πληρώνουμε εξολοκλήρου από την τσέπη μας. Μας δίνουν μάλιστα και "κίνητρο" να πληρώνουμε μικρότερο ποσοστό συμμετοχής, αν συμφωνήσουμε να μας δώσει ο φαρμακοποιός φθηνότερο φάρμακο ανεξάρτητα αν είναι τα κατάλληλα για τον άρρωστο.
Καταργούνται 5 δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία – μέσα σ’ αυτά και το ΠΝΑ (Νταού Πεντέλης).
Σύμφωνα με τα σχέδια τους, τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και των Σπατών, τα οποία υπάγονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα λειτουργούν μέχρι τις 02.00 το μεσημέρι. Ακόμα και το ΚΥ Αστικού Τύπου που έλεγαν ότι θα γίνει στο ΠΝΑ τώρα λένε ότι …εξετάζεται παράλληλα…η δυνατότητα λειτουργίας ενός Κέντρου Εφημερίας… Οι 24ωρες εφημερίες των παραπάνω Κέντρων Υγείας θα καταργηθούν και οι κάτοικοι θα εξυπηρετούνται μόνο από το πρώην ΠΝΑ.
Τα σχέδια αυτά θα είναι σε βάρος της περίθαλψης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι ανάγκες της οποίας διευρύνονται και από το γεγονός της αύξησης των μόνιμων κατοίκων, της αύξησης των τόπων δουλειάς (εργοστάσια, βιομηχανικές ζώνες κλπ), της αύξησης του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες κλπ. 
Η δρομολογούμενη εξέλιξη θα οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση και σταδιακά στο κλείσιμο των δύο Κέντρων Υγείας. Η μεταφορά των δύο Κέντρων Υγείας, καθώς και των υπηρεσιών του ΙΚΑ Ραφήνας στο χώρο του ΠΝΑ είναι προβληματική για τον πρόσθετο λόγο, ότι η πρόσβαση σε αυτόν είναι εξαιρετικά δύσκολή. Είναι ψέμα ότι η μετατροπή του ΠΝΑ σε Κέντρο Υγείας της Ραφήνας θα λύσει το πρόβλημα των υπηρεσιών υγείας έστω στη Ραφήνα. Θα καλύπτει μια τεράστια περιοχή με τεράστιες ανάγκες από το Γραμματικό μέχρι τα Σπάτα, οδηγώντας εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους σε πολύμηνη ταλαιπωρία για να εξυπηρετηθούν, ωθώντας τους τελικά στον ιδιωτικό τομέα.  
Η δρομολογούμενη εξέλιξη είναι συνέχεια της  υποβάθμισής των δύο Κ.Υ., με ελλείψεις ιατρών, ακόμη και σε βασικές ειδικότητες, νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και στην εμπορευματοποίηση τους μέσω της επιβολής εισιτηρίου και πληρωμής εξετάσεων.

Οι λαϊκές ανάγκες απαιτούν
·        Ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας σε κάθε δήμο της περιοχής και τη λειτουργία του ΠΝΑ ως Γενικό Νοσοκομείο.
·        Να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλο το 24ωρο.
·        Να παρέχουν όλες τις υπηρεσίες απολύτως δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια.
Κανένας μόνος του.
Όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε, κανένας εργαζόμενος - κανένας άνεργος και ανασφάλιστος χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Καμία δημόσια υπηρεσία και μονάδα να μην κλείσει.