Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΚΚΕ: Η πρόταση για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Γκάζι , κτίριο «Αθήνα 9,84», Πειραιώς 100, Αθήνα, την 1η Ιούνη με ώρα έναρξης 19.00
Στην ενότητα της ημερίδας περιλάμβανεται
·        Χαιρετισμός από τον Κώστα Παρασκευά , μέλος του Π.Γ. και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ
·        Η πρόταση του ΚΚΕ για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων από το
Μπάμπη Ζιώγα, μέλος της Διατμηματικής επιτροπής Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ
·        Εργασιακές σχέσεις-συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, από το Βασίλη Πετρόπουλο ,  Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
·        Ανταποδοτικότητα –λαιμητόμος της λαϊκής οικογένειας από τη Δανάη Γκούμα , δημοτική σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Φιλαδέλφειας
Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις από φορείς και εκπροσώπους τους.
Με την ημερίδα αυτή το ΚΚΕ συνεχίζει την παρέμβαση του σε έναν τομέα που συναρτάται στενά και πολύπλευρα με τους όρους διαβίωσης της εργατικής, λαϊκής οικογένειας: το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τις εργασιακές σχέσεις, το λαϊκό εισόδημα. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στις τελευταίες εξελίξεις, αποκαλύπτοντας με συγκεκριμένα στοιχεία τις φιλομονοπωλιακές στοχεύσεις της κυβέρνησης και της ΝΔ. Αναλύει  με συγκεκριμένα στοιχεία την αδιέξοδη, επικίνδυνη για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σαν αποτέλεσμα της διαχρονικά εφαρμοζόμενης πολιτικής.
Η ημερίδα έχει τη φιλοδοξία να συμβάλλει στην ενίσχυση της λαϊκής πάλης και των ριζοσπαστικών διαθέσεων σε ένα καίριο θέμα που αφορά στη δημόσια υγεία και στην προστασία του περιβάλλοντος ενάντια στους αντιλαϊκούς και επικίνδυνους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της δυνάμεων.
Τέλος το ΚΚΕ παρουσιάζει την πρόταση του για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων εντάσσοντας την  οργανικά στη συνολική πολιτική πρόταση διεξόδου που έχει επεξεργαστεί και ανοίξει στο λαό , την οργάνωση της λαϊκής οικονομίας με λαϊκή  εξουσία.