Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

10 ΜΑΡΤΗ Αύριο όλοι στα συλλαλητήρια

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 10 ΜΑΡΤΗ
Αύριο όλοι στα συλλαλητήρια
Στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος
Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.
Αύριο, όλοι στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ! Αύριο, τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη). Δίνουμε απάντηση στην άγρια αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, τρόικας, πλουτοκρατίας, που χτυπά ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους. Σε όλη τη χώρα, διατρανώνουμε πως οι μόνες θυσίες που αξίζει να γίνουν είναι αυτές του αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Μόνο στον οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων κατακτώνται δικαιώματα.
Χτες, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, έγιναν δεκάδες εξορμήσεις και εκδηλώσεις από τα ταξικά συνδικάτα, τους συλλόγους γυναικών, μαζί με τις ταξικές συσπειρώσεις αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και τη νεολαία. Ανέδειξαν τον ξεχωριστό ρόλο της γυναίκας στο εργατικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα. Πως η 8η του Μάρτη δεν είναι μια απλή επέτειος, αλλά μια αφορμή για τη συμμετοχή των γυναικών στη δράση, για την ένταξή τους στο κίνημα. Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, οι νέες, οι μετανάστριες και πρόσφυγες μπορούν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Οι συγκεντρώσεις για αύριο 10 Μάρτη έχουν οριστεί στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι δραστηριότητες, οι οποίες επεκτείνονται και πέραν της 10 του Μάρτη, αναδεικνύοντας πως η υπόθεση των γυναικών ξεπερνά τα «στενά όρια» μιας επετείου.
Χτες, στην Καρδίτσα εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών - μέλος ΟΓΕ, του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων περιόδευσαν στο νομαρχιακό νοσοκομείο και σε σχολές μαθητείας. Αύριο, μεταξύ των άλλων στο νομό, θα γίνουν περιοδεία και συζήτηση με τις εργαζόμενες στο «ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ» και αργότερα μουσική βραδιά, σε συνεργασία με τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη, με θέμα: «Η γυναίκα στο ρεμπέτικο τραγούδι».
Στην Αθήνα, σήμερα, Τετάρτη 9 Μάρτη, θα γίνουν παρεμβάσεις στην ΠΥΡΚΑΛ, στον «Ευαγγελισμό», από το χώρο των εργαζομένων στην καθαριότητα και στα ξενοδοχεία «Metropolitan» (όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν ΓΣ) και «Intercontinental».
Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής οργανώνει σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση των γυναικών και όλων των εργαζομένων του κλάδου, την Κυριακή 13 Μάρτη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος ορ.).
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση την Τετάρτη 16 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), όπου καλούνται οι εργαζόμενες στις κατασκευές, καθώς και οι εργαζόμενες, άνεργες, νοικοκυρές, γυναίκες και κόρες των οικοδόμων.