Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

H ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα

Πραγματοποιήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2010 η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα και των συμβούλων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Νίκου Στεφανίδη, Δημοτικού Σύμβουλου Μαραθώνα


και της Ελένης Αποστόλου-Κασδαγλή, Τοπικής Συμβούλου Βαρνάβα.
Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα, οι οποίοι ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, δήλωσαν επίσης… «ότι θα υπερασπιστούν από τις θέσεις αυτές τα δικαιώματα του λαού…»

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ο επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα Νίκος Στεφανίδης, έκανε την εξής δήλωση:
«Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μας στο νέο Δήμο  Μαραθώνα, θέλουμε να μεταφέρουμε αισιόδοξο μήνυμα στους κατοίκους του Δήμου μας  με την προοπτική των αγώνων που έρχονται.
Οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για την πλειοψηφία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία καλείται να εφαρμόσει τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη».
Ο «Καλλικράτης» ψηφίστηκε και θα γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί από την πλειοψηφία των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να έχει το κεφάλαιο νέα κέρδη, νέα βάρη να πέσουν στις πλάτες των εργαζομένων από την Τοπική Διοίκηση που καλείται να τον εφαρμόσει. Νέους φόρους θα πληρώσει ο λαός στα ζητήματα της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, του ελεύθερου χρόνου. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια να ξεπουληθούν δημόσιες-δημοτικές εκτάσεις, δάση, ακτές σε «νέους επενδυτές».
Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα θα αποκαλύπτουν, ενημερώνουν, και θα κινητοποιούν τους κατοίκους της περιοχής μας. Σήμερα απαιτείται  μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές, τις συσπειρώσεις να αγωνιστούμε για έναν άλλο τύπο ανάπτυξης και στην περιοχή μας. Ανάπτυξη που θα είναι σε όφελος του λαού και του τόπου, και όχι σε όφελος αυτών που πάνε να κερδοσκοπήσουν από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη δημόσια γη, την παιδεία, την υγεία κ.λ.π»