Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Συλλαλητήριο σήμερα στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα και ο Ολι Ρεν, που έρχεται την Πέμπτη
Να διαδηλώσουν σήμερα Τρίτη κατά της επίσκεψης του Στρος Καν και της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας καλούν τον εργαζόμενο λαό, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες οι γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.
Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, που θα γίνει στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, θα ακουστεί δυνατά η φωνή του εργαζόμενου λαού ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν, που φτάνει σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη, ο σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, είναι ανεπιθύμητος για το λαό.
Το πρόγραμμα του εκπροσώπου του ΔΝΤ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΝΔ και τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους», τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ προγραμματίζεται και ομιλία του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Αντίστοιχο είναι το πρόγραμμα και του επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ, Ολι Ρεν, ο οποίος φτάνει την Πέμπτη στην Αθήνα.
Στόχος της κυβέρνησης και των συμμάχων της είναι να κλιμακώσουν την τρομοκρατική επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις και να δώσουν ώθηση στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις εντός και εκτός μνημονίου, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα, θέμα που θα βρεθεί στο επίκεντρο των επισκέψεων του Στρος Καν και του Ο. Ρεν.
Καμιά συναίνεση στη βαρβαρότητα
Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι πέντε συσπειρώσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος καλούν τον ελληνικό λαό να διαδηλώσει πως «ούτε συναινεί ούτε υποτάσσεται στη βάρβαρη πολιτική που αποφάσισαν μαζί κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για να στηρίξει τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και του διεθνούς κεφαλαίου. Να αποδείξουμε - όπως σημειώνουν - ότι εδώ δεν υπάρχει ένας τρομαγμένος - υποταγμένος λαός έτοιμος να υποστεί αμέτρητες θυσίες και ταπεινώσεις προκειμένου να διασωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έρχεται για να στηρίξει τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Κανείς - υπογραμμίζουν στο κάλεσμά τους - δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το προσωπείο που φορά, ότι δήθεν νοιάζεται για το καλό του λαού και ότι τα άγρια μέτρα που στηρίζει είναι για τη σωτηρία της χώρας. Αυτοί νοιάζονται μόνο για συμφέροντα του κεφαλαίου και δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα, προκειμένου να το πετύχουν.
Δεν υπάρχουν φιλολαϊκοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Και το ΔΝΤ και η ΕΕ είναι αποδεδειγμένα λυκοσυμμαχίες, που μαζί επιτίθενται με αγριότητα και ληστεύουν τους λαούς και λυσσαλέα ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας και το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος από την οικονομική κρίση.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ σε καλούν στο συλλαλητήριο για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου ότι η εργατική τάξη της Ελλάδας, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την πολιτική, τα κόμματα, τους οργανισμούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αρνούνται να πληρώσουν την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Οτι οικοδομείται η λαϊκή συμμαχία και ο λαός περνά στην αντεπίθεση. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια.
Μονόδρομος για όλους τους λαούς είναι ο ξεσηκωμός κατά του ιμπεριαλισμού, ΔΝΤ - ΕΕ».
  • Πικετοφορία ενάντια στην έλευση του εκπροσώπου του ΔΝΤ διοργανώνει σήμερα η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην πόλη της Ξάνθης, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.