Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η επόμενη μέρα...

«Χειρότερα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ήδη ληφθεί και θα κάνουν αφόρητο το φορτίο των προβλημάτων στις πλάτες του λαού (...)

ο λαός ξέρει, το ζει, η ζωή του έχει ήδη αποσταθεροποιηθεί.
Το λαϊκό νοικοκυριό βυθίζεται καθημερινά, ολοένα και περισσότερο στη χρεοκοπία. Τίποτα δεν έχει να φοβηθεί.
Χρέος στον εαυτό του και στα παιδιά του, που θα ζήσουν χειρότερα απ' αυτόν, είναι να το παρεμποδίσει.
Αφοβα να ορθώσει το ανάστημά του, να απορρίψει το ρόλο του θεατή και του κομπάρσου που του επιφυλάσσουν.
Σταθερός λαός σημαίνει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, οργανωμένος στα ταξικά συνδικάτα, στους λαϊκούς φορείς, παίρνοντας την ευθύνη να έρθει σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική.
Η επόμενη μέρα είναι εδώ. Το ΚΚΕ είναι εδώ»
                                                      Τι θα κάνει το ΚΚΕ
«θα συμβάλουμε στη λαϊκή ενότητα, στη συσπείρωση, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού για να αποτρέψουμε τα χειρότερα αλλά και για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα να απελευθερώσει λαϊκή δυναμική, να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας».
                                                       Αυτοί που απείχαν
«Εχουν την ευκαιρία από εδώ και μπρος αυτό το μήνυμα καταδίκης που θέλουν να στείλουν, να το στείλουν με ένα θετικό ενεργητικό τρόπο μέσα στο κίνημα αλλά και στην κάλπη, όποτε αυτή έρθει, όπως να το δείξουν αυτό και στο δεύτερο γύρο».
                                                           Η προοπτική
«Τα εργατικά, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δείξουν ότι αρχίζουν να απεγκλωβίζονται και παλεύουν για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης, δίχως την οποία δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική, λαϊκή ευημερία»