Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δευτέρα 15 Νοέμβρη 2010

Το επόμενο βήμα μετά τη συνάντηση χιλιάδων εργαζομένων και νέων με το ΚΚΕ στην κάλπη, να είναι η μαζική συμμετοχή, συμπόρευση των εργαζομένων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τους κομμουνιστές στα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, την ερχόμενη Δευτέρα.
Αλλά και η φωνή των ανθρώπων του μόχθου που συνθλίβονται από την αντιλαϊκή πολιτική, και δεν έκαναν αυτό το βήμα, είναι ώρα να ακουστεί πιο δυνατά, πιο σταθερά, πιο ταξικά από ποτέ. Ηδη η κυβέρνηση βγάζει από το συρτάρι τα νέα μέτρα - καταπέλτη για τη λαϊκή οικογένεια. Αμέσως μετά τις εκλογές ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζ. Κ. Γιούνκερ, έδωσε εύσημα «αξιοπιστίας» στην κυβέρνηση για το «αυστηρό πρόγραμμα που εφαρμόζει» και έκανε λόγο για την «ανάγκη εφαρμογής πρόσθετων μέτρων», παράλληλα με την επιτάχυνση των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Η απάντηση του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας, των συνταξιούχων ποια θα είναι;
Tη Δευτέρα, που η τρόικα θα συζητάει με την κυβέρνηση τη σφαγή και του λαού, δεν μπορεί κανείς να μείνει στο σπίτι του. Αυτός πρέπει να γίνει ο «β' γύρος» των λαϊκών στρωμάτων και μια νέα αρχή για πολλούς να «σηκώσουν κεφάλι» απέναντι στους εκβιασμούς των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στη διαρκή «πτώχευση» του λαού. Το εκλογικό αποτέλεσμα, με την ενίσχυση των συνδυασμών που στήριξε το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και αντοχή στους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, να τους αντιμετωπίσουμε με καλύτερους όρους.
 
Η κυβέρνηση, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. απαιτούν επίμονα τη συναίνεση και την ανοχή του λαού στην κατεδάφιση της ζωής του. «Ποντάρουν» στο φόβο για να μη συλλογιστεί κανείς εργαζόμενος την αντίφαση: Πώς γίνεται να καλούμαστε να ζήσουμε χειρότερα, ενώ ο παραγόμενος πλούτος, η επιστήμη, η τεχνολογία κάνουν άλματα; Αν η εκλογική αύξηση του ΚΚΕ ανησύχησε την κυβέρνηση, την τρόικα, τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ - διατηρώντας και κουβεντιάζοντας ο καθένας τις διαφωνίες του - η συνειδητή δράση του λαού θα τους τρομοκρατήσει. Γιατί, έτσι ανοίγει ο δρόμος ώστε οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι νέοι των λαϊκών οικογενειών να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, ακολουθώντας το δρόμο του αγώνα και της ρήξης. Αντίθετα θα τα χάσουν όλα παραμένοντας φοβισμένοι, απογοητευμένοι και κλεισμένοι στο καβούκι τους. Θα θυσιάζονται διαρκώς, όχι για την «πατρίδα», όπως λέει η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά για να κερδίζουν όλο και περισσότερα αυτοί που επί χρόνια ληστεύουν τον ιδρώτα μας και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.
 
Για τον ξεσηκωμό του λαού με προοπτική και περιεχόμενο σύγχρονο, οι «μηχανές» να δουλέψουν στο «φουλ». Για να αυξηθούν και να βαθύνουν τα ρήγματα στις λαϊκές συνειδήσεις. Για να μη λέει η κυβέρνηση ότι ο λαός τη στηρίζει. Δεν πρέπει να μείνει χώρος εργασίας και σπίτι που να μην συζητηθεί η μεγάλη σημασία των συλλαλητηρίων του Κόμματος. Να φτάσει το κάλεσμα συμμετοχής σε όσους έφτασε το ψηφοδέλτιο, η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σ' εκείνους με τους οποίους συναντηθήκαμε την προεκλογική περίοδο κι άλλους τόσους, ανεξάρτητα τι ψήφισαν. 
Τη Δευτέρα ο λαός να στείλει ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα ανασύνταξης των δυνάμεών του, μήνυμα απόφασης να παλέψει για ό, τι του ανήκει.