Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Επίσκεψη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ των Δήμων Μαραθώνα και Ωρωπού στο Κέντρο Υγείας ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ των Δήμων Μαραθώνα και Ωρωπού, με επικεφαλής τον Νίκο Στεφανίδη, δημοτικό σύμβουλο Μαραθώνα, στο πλαίσιο των πολύπλευρων δραστηριοτήτων , επισκέφθηκαν τις προηγούμενες μέρες, το Κέντρο Υγείας ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ, το οποίο καλύπτει μια περιοχή από τον Άγιο Στέφανο έως τον Αυλώνα, τον Ωρωπό, το Γραμματικό, τον Βαρνάβα, καθώς και ατυχήματα της Εθνικής Οδού.
Η παραπάνω επίσκεψη είναι συνέχεια προηγούμενων δραστηριοτήτων για τα ΚΥ Καπανδριτίου και Νέας Μάκρης, με παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού και Μαραθώνα Μ. Χασιώτη και Ν. Στεφανίδη.

Διαπιστώθηκε η δυσκολία πρόσβασης σε άνεργους, συνταξιούχους κλπ λόγω έλλειψης τοπικής συγκοινωνίας σύνδεσης με όλες αυτές τις περιοχές.
Συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια του ΚΥ, το προσωπικό και τους ασθενείς που βρίσκονταν στους χώρους του. Ενημερώθηκαν για τα τεράστια προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ασθενείς και υγειονομικοί, από τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό), σε υλικοτεχνική υποδομή και για την εγκατάλειψη από την πολιτεία: κυβέρνηση και περιφέρεια.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι από τα τέσσερα περιφερειακά ιατρεία που υπάρχουν στην περιοχή μόνο το ένα λειτουργεί, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται.

Η κατάσταση στο ΚΥ Καπανδριτίου δεν είναι μεμονωμένη: την ίδια ώρα έχουν κλείσει νοσοκομεία και άλλες μονάδες υγείας, εξ’ αιτίας της πολιτικής που ληστεύει τα αποθεματικά για την υγεία και της λογικής να δώσουμε τα πάντα στους δανειστές, ενώ αποκλείονται από την πρόσβαση στον γιατρό, το φάρμακο, τις υπηρεσίες πρόνοιας, χιλιάδες πλέον, άνεργοι, ανασφάλιστοι και Α.Μ.Ε.Α., αποδυναμώνονται παραπέρα οι υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, οδηγούμενες μια ώρα αρχύτερα κι αυτές, στο κλείσιμο!

Την ίδια ώρα, ενισχύονται με ''κίνητρα'', συνεχώς, οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις υγείας.
Σε αυτήν την κατάσταση βάζουν πλάτη και οι δήμαρχοι Οικονομάκος και Ψινάκης, που από πέρσι το καλοκαίρι παίζουν τον ρόλο του αμορτισέρ των λαϊκών αντιδράσεων και καθησυχάζουν τον κόσμο. Είναι συνυπεύθυνοι!

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα και Ωρωπού, κάλεσε Υγειονομικούς και ασθενείς, να γυρίσουν την πλάτη σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που προάγει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία, εις βάρος και της υγείας του λαού και να διεκδικήσουν οργανωμένα, μαζί με το ταξικό - λαϊκό κίνημα:
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Κανείς ανασφάλιστος, καμία πληρωμή για γιατρούς – εξετάσεις – θεραπείες - φάρμακα.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού), με πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα για πλήρη στελέχωση.
  • Άμεση προμήθεια ασθενοφόρου και οδηγών, σε 24ωρη βάση.
  • Άμεση προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομής, για την αποτελεσματική και ασφαλή 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους των περιοχών μας, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, τα Σωματεία και τους Συλλόγους να απαιτήσουν τώρα χωρίς χρονοτριβή τα λεφτά του λαού να δοθούν για την υγεία και όχι στους δανειστές.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!