Σάββατο 25 Απριλίου 2015

“ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ” ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 

Κύριε Πρόεδρε,
Είναι γνωστό ότι οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και Δήμου Μαραθώνα, συμπαραστέκονται στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για να μην προχωρήσει η κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Ταυτόχρονα, έχουν τονίσει ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί συνολικό σχεδιασμό και όχι αποσπασματικές προσεγγίσεις. Επίσης, έχουν καταθέσει προτάσεις για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων από ενιαίο δημόσιο φορέα, για την αναβάθμιση της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων της Αττικής, με άξονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Με την υπ’ αριθ. 716/30.03.2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, χορηγήθηκε 10η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του παραπάνω έργου για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι και την 31-03-2016.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα, ζήτησαν να ακυρωθεί η απόφαση της οικονομικής επιτροπής στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 02/04/2015. Όμως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εισέπραξαν τη χλεύη από ορισμένους, καθώς και την άρνηση της κ. Δούρου και της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει συζήτηση για το θέμα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα, με αφορμή τις πιο πάνω εξελίξεις, παρακαλεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συζητηθούν από το ΔΣ και να αποφασισθούν τα παρακάτω:
  • Να απαιτήσει τώρα την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και το σταμάτημα κάθε εργασίας που έχει σχέση με το συγκεκριμένο έργο.
  • Να εκφράσει την συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής που συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν τα σχέδια για διαχείριση των απορριμμάτων από το ιδιωτικό κεφάλαιο και να μην συνεχιστεί η καταστροφή του τόπου μας με την ολοκλήρωση των έργων.

Νίκος Στεφανίδης Δημοτικός Σύμβουλος